katic 11Katić: Pobedom početi 2014. godinu

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u 15. kolu ABA lige u Pioniru dočekuju Igokeu. Utakmica je na programu u subotu od 17 sati, a ulaznice za ovaj meč se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 300, 600, 1000 i 1500 dinara. Takođe, karte će se na dan utakmice prodavati i na blagajni Pionira od 12 sati pa sve do početka meča.
U prvom duelu ove sezone Zvezda je odnela bodove iz Laktaša slavivši rezultatom 72:52. Međutim, u odnosu na taj meč Igokea je u značajnoj meri promenila tim, angažovan je i novi trener što je donelo željeni rezultat. Igokea pruža sve bolje partije i posle tri startna poraza uključila se u trku za jedno od mesta koje vodi na Fajnal-for.
– Očekuje nas teška utakmica. To će biti prvi meč u Novoj godini i zato silno želimo da dobro startujemo u 2014. Trudićemo se da nastavimo sa dobrim igrama, ali i da još više podignemo formu i tako spremno dočekamo sve izazove koji nam predstoje – počeo je priču snažni centar crveno-belih Raško Katić, a potom je analizirao narednog protivnika:
– Igokea je u značajnoj meri promenila tim u odnosu na prvi meč koji smo igrali u Laktašima. Došli su Gipson, Vilijams i Gordić koji su se dosta dobro uklopili. Igokea ima veoma dobru bekovsku liniju i igra u jako dobroj formi o čemu svedoči podatak da su žestoko namučili Partizan i da su u tom meču poraženi tek posle produžetka. Igraju napadački orjentisano i zato moramo da igramo jako dobro i koncetrisano u odbrani i iz te jake odbrane da gradimo našu igru – istakao je Katić i potom dodao:
– Posebnu pažnju moramo da obratimo na Štembergera, Gordića i Gipsona, a sa Lensom su dobili i čvrstinu u reketu. Trudićemo se da ih što bolje zaustavimo i neutrališemo njihov učinak koliko je to moguće, ali biće veoma teško. Ipak, veoma smo motivisani i učinićemo sve da upišemo još jednu pobedu. Nadam se da ćemo imati i podršku navijača koja će nam biti i te kako potrebna, jer ponavaljam Igokea ima vrlo kvalitetan tim – zaključio je Katić.

Povezana vest:  Bjelica MVP Evrolige u martu