vujosevic

Vujošević: Branićemo svoju, ali i čast kluba i zemlje

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da bi samo jedna pobeda u Top 16 fazi Evrolige bila veliki uspeh, ali da će uprkos tome njegovi igrači u svakom meču pokušati da osvoje bodove. 
-Imamo obavezu da damo maksimum. Igrači se tako ponašaju i na treninzima. Siguran sam da će časno braniti svoje ime i prezime, ali i kluba i zemlje koju predstavljaju – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni uoči meča sa moskovskim CSKA. 
Crno-beli su u prvoj fazi izgubili oba duela sa „armejcima“, a pogotovo je bio upečatljiv poraz od 42 poena razlike u Rusiji.
-Dobro se poznajemo, to je već treći meč ove sezone. U grupi smo od 16 najboljih ekipa Evrolige i tu nema lakih protivnika. CSKA spada u najjače rivale, klub su sa ozbiljnim budžetom i timom. Ekipa je sastavljena od iskusnih internacionalaca, među kojima su i srpski reprezentativci Krstić, Micov i Teodosić – izjavio je trener Partizana.
Vujošević je rekao da je nezadovoljan kako se u javnosti predstavljaju rezultati njegovog tima.
-Realna situacija jeu da Partizan sa mnogo povreda pravi odlične rezultate. Ne sagledava se stvarna situacija i uspeh koji je ostvaren. Ako država želi da ima reprezentativnog predstavnika u Evroligi, koji će eventualno proći među osam najboljih, mora da se stvore drugačiji uslovi, a ne da se unapred odredi koji će to tim biti – istakao je on. 
Trener Partizana rekao je da se će krajem januara precizniji znati kada će se povređeni Letonac Davis Bertans vratiti na teren.
-U NBA je povratak na teren posle povrede prednjih ukrštenih ligamenata pomeren sa šest na devet meseci. On je u dobrom stanju, trenira i nadam se da će i ranije odigrati neki meč za Partizan nego što je to najavljeno – zaključio je Vujošević.
Krilni centar Partizana Žofri Lovernj rekao je da je ekipa veoma motivisana da se revanšira Moskovljanima za poraze iz prvog dela.
-Pokušaćemo da pobedimo, daćemo sve od sebe. Još uvek je sveže sećanje na taj meč u Moskvi koji smo izgubili velikom razlikom. Veoma smo motivisani, ali videćemo da li će to biti dovoljno – kazao je Lovernj.
Utakmica trećeg kola F grupe Top 16 faze Evrolige između Partizana i CSKA igra se sutra od 20.45.

Povezana vest:  Nastavak priprema u Vršcu, Krstiću rođendan!