par csk (1)

EVROLIGA, TOP 16

Košarkaši Partizana slavili protiv CSKA

Košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu moskovskog CSKA sa 73:72 (15:14, 19:21, 16:15, 23:22), u utakmici trećeg kola F grupe Top 16 faze Evrolige. To je prva pobeda crno-belih u Top 16, nakon što su prethodno poraženi od Reala iz Madrida i minhenskog Bajerna.
Utakmica je odigrana pred 16.523 gledalaca u Beogradskoj areni, a sudili su Hoze Martin (Španija), Tolga Sahin (Italija) i Petros Papetrou (Grčka).
PARTIZAN: Tepić 4, Lovernj, Dalo, Milutinov 6, Milosavljević 8, Bogdanović 27, Gagić 2, Musli, Šalić, Andrić, Kinzi 15, Bezbradica.
CSKA: Teodosić, Micov , Fridzon 12, DŽEkson 2, Pargo, Krstić 27, Vims 16, Zuzulin, Voroncevič, Šukovc, Kaun 1, Hrijapa 4.
Velika drama u Beogradskoj areni pripala je Partizanu, a glavni režiser bio je sjajni Bogdan Bogdanović.
Reprezentativac Srbije praktično je sa 27 poena sam doneo crno-belima prvu pobedu u Top 16 fazi Evrolige.
Bogdanović je 24 sekunde pre kraja pogodio dva slobodna bacanja za vođstvo od 73:72, a crno-beli su potom odbranili poslednji napad i šut Sonija Vimsa.
Pobeda Partizana dodatno dobija na težini ako se zna da je na drugoj strani bio moskovski CSKA, jedan od najtrofejnijih i najbogatijih klubova u Evropi.
Ključ pobede crno-belih bila je odlična igra u poslednjoj deonici, velika požrtvovanost, ali i energija sa tribina Beogradske arene koja se prenela na teren.
Glavni „rival“ Bogdanoviću bio je kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić koji je tradicionalno bio raspoložen protiv bivšeg kluba.
U prvom poluvremenu Krstić je bio apsolutno nezaustavljiv u reketu i centri Partizana nikako nisu uspevali da pronađu rešenje za njega.
Domaću ekipu u tim momentima držali su poeni Tarensa Kinzija koji je bio prilično raspoložen za igru.
Kao i mnogo puta do sada utakmicu je iz prvog reda posmatrao i bivši selektor Dušan Ivković sa kojim su se Krstić i Teodosić srdačno pozdravili uoči početka.
Ovacije u pauzi između treće i četvrtine deonice dobio je i Dušan Kecman, jedan od najomiljenijih 
košarkaša crno-belih u novijoj istoriji.

Povezana vest:  Milojević: Da sačuvamo šanse za nastavak evropske priče

Košarkaše Partizana u sledećem kolu za šest dana očekuje gostovanje Makabiju u Tel Avivu.