aleks_maric_par_fmpNLB LIGA

Partizan u Zagrebu na završnom turniru

 

Košarkaši Partizana otputovali su u četvrtak u Zagreb gde ih očekuje borba za titulu prvaka regionalne NLB lige.

Na završnom turniru NLB lige pored Partizana učestvuju i vršački Hemofarm, zagrebačka Cibona i ljubljanska Olimpija. Partizan je prethodne dve godine osvajao titulu prvaka regionalnog takmičenja, tako da će se na Fajnal-foru u Zagrebu, ‘crno-beli’ boriti za treći uzastopni trofej u NLB ligi.

Protivnik Partizana u polufinalu završnog turnira biće Hemofarm. ‘Crno-beli’ su se sa Vrščanima sastajali ukupno četiri puta ove sezone i sva tri duela su bila neizvesna do poslednjih momenata. U okviru NLB lige, Partizan je oba puta slavio, u Beogradu sa 84:80, dok je u Vršcu bilo 91:90. Partizan i Hemofarm su igrali u polufinalu Kupa Radivoja Koraća i tada je bilo 69:64 za ‘crno-bele’, a poslednji susret odigrao se prethodne nedelje, u okviru Košarkaške lige Srbije i tada su Vrščani bili uspešniji rezultatom 74:72.

Povezana vest:  Poraz Mege u Zagrebu, Cibona se izjednačila sa Partizanom

Partizan i Cibona su regularni deo takmičenja završili sa po 20 pobeda i šest poraza, ali su Zagrepčani bili prvi zbog boljeg skora u međusobnim duelima. Cibona je u oba ovogodišnja susreta bila uspešnija od ‘crno-belih’, u Beogradu 64:51, a u Zagrebu 69:59. Hemofarm je bio treći sa skorom 17-9, dok je Olimpija imala 15 pobeda i 11 poraza. Partizan je ove sezone dva puta savladao Olimpiju (80:70 i 81:73).

Meč Partizan – Hemofarm igra se u petak, od 17:15 časova.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Košarkaši Partizana jedva pobedili ekipu Krke

Kompletna satnica finalnog turnira NLB lige za sezonu 2009/2010.

petak, 17:15h: Partizan – Hemofarm

petak, 20:15h:: Cibona – Olimpija

nedelja, 17:15h :FINALE

mekejleb_par_fmpKošarkaš Partizana Aleks Marić podsetio je pred polazak u Zagreb, da je prethodni meč sa Hemofarmom, kao i svi raniji, bio neizvestan do poslednjeg momenta.

-Vrlo teška utakmica. Pre neki dan smo igrali u Vršcu, kod njih i bila je veoma teška utakmica i rešila se u poslednjoj sekundi. Celu utakmicu se igralo koš za koš, stalno je bio koš razlike i oni su uspeli da izvuku pobedu – rekao je Marić.

Centar Partizana nije mogao da proceni kakav će biti ishod susreta sa Hemofarmom i koje ekipe bi mogle da se sastane u finalu.

Povezana vest:  Košarkaši Zvezde tek posle produžetka pobedili Borac

-Ne znam, ovo je kup, Fajnal-for NLB lige. Sve ekipe su tu da daju maksimum. Sve zavisi, Cibona igra protiv Olimpije, ko dobije tu ide dalje i pobednik između nas i Hemofarma ide dalje. Nikad se ne zna ko bi mogao da bude protivnik – smatra Marić.

Marić je dodao da se njegova ekipa ne osvrće na prethodne utakmice već da uvek gleda samo sledeći meč.

-Sve je to već davno prošlo, samo gledamo šta je ispred nas. Sutra Hemofarm, a posle toga šta se desi, desi se – završio je Marić.