dusko vujosevic par mega

Vujošević: Osetio se umor, odbrana rešila utakmicu

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da se u večerašnjoj gostujućoj pobedi nad Zadrom osetio umor kod njegovih košarkaša, ali da su oni dobrom odbranom u drugom poluvremenu rešili utakmicu. 
-Kod nas se osetio umor. Ova utakmica je došla posle teškog meča protiv CSKA, gde se potrošilo dosta emocija, malo se i slavilo?  Umor se osetio i u nepreciznosti u šutu, ali smo odbranom odradili ono što je bilo potrebno da se dobije utakmica – rekao je Vujošević novinarima u Zadru. 
Vujošević je kazao da Partizan teško može do prvog mesta na tabeli regionalnog takmičenja, ali da će se boriti za drugu poziciju.
-Objektivno, teško možemo do prvog mesta. Želimo to drugo mesto kako bismo otišli na fajnal-for i da tamo pokušamo da izborimo Evroligu. Nama od toga zavisi život i formiranje novog tima… Svaka utakmica u Jadranskoj ligi će biti teška, a mi igramo i Top 16 fazu Evrolige, gde moramo totalno da se potrošimo da bismo bili ravnopravni – kazao je Vujošević. 
Prema njegovim rečima, Zadar ne zaslužuje poslednje mesto na tabeli.
-Zadar bolje igra i radi od pozicije na tabeli. Klub se malo stabilizovao. Doveden je novi igrač i sledi grčevita borba za opstanak. Sigurno je i to motivisalo domaćine. Na atmosferu smo se navikli. Možda smo očekivali više publike. Zadrani znaju šta je košarka, pa su možda i malo razamaženi, ali ekipi je potrebna podrška – rekao je trener crno-belih. 
Trener Zadra Hrvoje Vlašić kazao je da njegova ekipa nije uspela da poveže konce u napadu. 
-Želeli smo da iskoristimo njihovo pražnjenje. Dosta dugo smo bili u utakmici. Radili smo stvari koje smo se dogovorili, ali smo u poslednjoj deonici dopustili Partizanu skok u napadu gde su dominirali maksimalno i gde su iz drugog napada imali realizaciju – kazao je Vlašić. 
On je ocenio da njegova ekima imala i veliki problem što je Endrju Lorens rano ušao u problem sa ličnim greškama. 
-Nismo uspeli da povežemo konce u napadu. Partizan je stisnuo u odbrani uz samopouzdanje koje je stekao preko skoka u napadu. Mnoge utakmice ove godine nismo znali završiti na adekvatan način. Ne mogu da zamerim na pristupu, borbenošću smo se držali u utakmici – rekao je Vlašić. 
Partizan će u sledećem kolu regionalnog takmičenja dočekati skopski MZT narednog ponedeljka. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Poraz Bostona