partizan igokea

Poraz Partizana u Tel Avivu

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Tel Avivu od Makabija sa 88:67 (20:11, 27:8, 21:28, 20:20) u četvrtom kolu Top 16 faze Evrolige. Partizan sada ima učinak od jedne pobede i tri poraza, dok Makabi ima sva četiri trijumfa. 
Najefikasniji u Partizanu bili su Bogdan Bogdanović i Tarens Kinsi sa po 17 poena, dok je Žofre Lovernj postigao 11. Makabi su predvodili Aleks Tajus sa 16 i Tajris Ris sa 15 poena. Partizan sledeće nedelje dočekuje Lokomotivu Kubanj. 
Crno-beli su u Tel Avivu igrali bez prvog trenera Duška Vujoševića, koji je ostao u Beogradu da bi nastavio lečenje. Beograđani su dobro počeli, poveli su sa 4:0, posle čega je Makabi uzvratio mini-serijom 6:0.
U tih prvih nekoliko minuta igrala se ravnopravna košarka sa malo poena. U osmom minutu domaći tim imao je samo poen prednost, 10:9, ali je posle toga napravio seriju 10:0 u finišu i stekao dvocifrenu prednost. 
Partizan nije iskoristio predah da se sabere, ali je taj mali odmor koristio Makabiju, koji je u drugoj četvrtini zaigrao silovito i potpuno kontrolisao igru, da na poluvreme otišao sa ogromnom prednošću, 47:19.
Plavo-žuti su u drugom poluvremenu stigli i do 30 poena prednosti, 49:19, ali su se tada gostujući košarkaši malo probudili i smanjili tu prednost na 51:30. U trećoj deonici je Partizan ostao bez kapitena, jer se pri jednom  doskoku povredio Dragan Milosavljević. Crno-beli su i bez njega prišli na 68:49 u poslednjoj četvrtini, ali je domaći tim odgovorio serijom 10:2 i stavio tačku na meč. 

Povezana vest:  Tejiću četvorogodišnji ugovor