Košarkaši Crvene zvezde doputovali su danas u Istanbul gde ih očekuje utakmica 30. kola Evrolige protiv Darušafake, odlučujući duel u borbi za plasman u Top 8.

Trener Zvezde Dejan Radonjić je rekao da je ponosan na sve sto je njegov tim uradio ove sezone u Evrolige, bez obzira na poslednji meč i dodao da je bitno da njegov tim „kontroliše napadački potencijal“ turskog tima.

-Ne treba zaboraviti da smo na početku Evrolige važili za autsajdera kome su predvidjali svega nekoliko trijumfa, a mi kolo pre kraja imamo 16 pobeda i borimo se za plasman u Top 8. Na sve to, raspored je takav da smo došli u situaciju da odlučujući meč u Evroligi igramo posle napornog polufinala i pred finale plej-ofa Jadranske lige. To nas stavlja u poziciju u kojoj se ne nalazi nijedna druga ekipa u Evropi. Samo mi koji smo unutra znamo kolika su opterećenja, ali ovaj tim to nosi, pokazuje snagu i karakter – rekao je Radonjić za klupski sajt.

On je podsetio na probleme koji prate crveno-bele, posebno na izostanak Stefana Jovića, koji je uz kratke prekide skoro dva meseca van terena.

Povezana vest:  Džikić: Nije bilo lako protiv FMP-a

-Njegov izostanak zahtevao je razna prilagodjavanja koja nisu laka, posebno ne u trenutku u kome se mi nalazimo. Ali šta je – tu je. To nije nova situacija za nas. ;Naša motivacija je onakva kakva treba da bude za ovakav meč. Imamo želju da odigramo dobro i probamo da dodjemo u situaciju da pobedimo. Razlika u pristupu ne postoji u odnosu na prethodne utakmice. Svaku od prethodnih 29 utakmica smo igrali sa izuzetnom željom koja je bila prisutna kod svih nas. Tako je i ovoga puta – kazao je trener crveno-belih.

Povezana vest:  Đorđević: Očekuje nas najteži početak Evropskog prvenstva

-Želja je da kontrolišemo njihov napadački potencijal i da iz svake situacije napravimo prednost za nas. Najveća snaga Darušafake je njihov individualni kvalitet koji nudi širok repertoar mogućnosti – dodao je on.

Radonjić je pohvalio Darušafaku i njenog trenera Dejvida Blata.

-Darušafaka je na početku sezone dovela trenera Dejvida Blata koji je sa tržišta uzeo najbolje dostupne igrače. Tim je projektovan za najveća dostignuća, u formi su, (Bred) Vonamejker je jedan od najboljih plejmejkera u Evropi, (Skoti) Vilbekin igra odlično, (Vil) Klajburn je iskočio ove sezone. Imaju (Džejmsa) Andersona koji je NBA igrač, a (Luk) Harangodi i (Adrijen) Moerman donose veliko iskustvo. Angažovanjem (Antea) Žižića uspeli su da reše i problem u reketu. Poseduju ogromno iskustvo i igraju odlično – zaključio je Radonjić.

Utakmica poslednjeg 30. kola Evrolige izmedju Darušafake i Crvene zvezde igraće se sutra od 19.00 u Istanbulu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Oklahoma ubedljiva protiv Lejkersa