zeljko_lukajic_trener_hemofarmaVelike ambicije Hemofarma na F4 u Zagrebu

 

„Farmaceuti“ su stigli u Zagreb sa velikim ambicijama da posle pet godina ponovo osvoje regionalni prsten! Raspored u ligaškom delu je „hteo“ da se već u polufinalu fajnal-fora NLB lige suoče sa Partizanom u srpskom derbiju (petom ove sezone), ali izabranici Željka Lukajića veruju da mogu da ponove igru iz poslednjeg meča u Vršcu, kada su u još jednoj neizvesnoj završnici savladali crno-bele (74:72). Utakmica se igra danas u 17.15 časova, uz direktan prenos na TV Košava i Arena sport.

Na zajedničkoj konferenciji u velelepnoj dvorani „Arena“ u glavnom gradu Hrvatske, kojoj su prisustvovali treneri i kapiteni sve četiri ekipe, Lukajić je istakao da je Hemofarm STADA u sezoni 2004/05, kada je on bio na čelu ekipe, kao debitant ovog takmičenja imao tu sreću da podigne pobednički pehar. On je istakao da bi želeo da tako bude i sada.

Povezana vest:  Zvezda počinje sezonu u Evroligi protiv Darušafake 13. oktobra u Beogradu

-Te godine smo bili prvi na tabeli u ligaškom delu, ali smo igrali kao gosti u Beogradu. To govori da svako ima šanse da osvoji ovo takmičenje – istakao je Lukajić. – Želimo da opravdamo sve što smo do sada uradili, kao i pozitivan imidž koji nosimo sa sobom. Mislim da je to za poštovanje i da treba da služi kao primer. Nalazimo se u dobrom društvu, u kremu klubova koji imaju dugu istoriju i koji su učesnici Evrolige. Tu smo i mi, kao najmlađi kolektiv po tom stažu i sigurno da imamo svoje šanse da ponovimo uspeh iz 2005. godine.

Povezana vest:  Vujošević: Da na fajnal-for dočekamo bez poraza

Kada su u pitanju međusobni dueli Hemofarma STADA i Partizana ove sezone, navikli smo na neizvesnu borbu do samog kraja.

ARENA_ZAGREB-Želimo da odigramo jaku i kvalitetnu utakmicu i da je završimo na sportski i fer način, kao što smo to činili svaki put ove sezone igrajući protiv Partizana. U ovakvom sistemu takmičenja može da odluči jedan pojedinac, jedna lopta, jedan momenat i malo sreće, a nadam se da će to „malo“ biti na našoj strani. Pobediće srećniji i spretniji tim – smatra Lukajić. – Ubeđen sam da će sve biti organizovano na visokom nivou, a da ćemo mi pružiti nešto što je jako bitno – dobru košarkašku predstavu.

Povezana vest:  Na Metalac za 300 dinara

Kapiten Hemofarma STADA, Stefan Marković, kaže da je veliki uspeh što se vršački klub našao na F4, ali da se na tome neće zaustaviti.

-Ove sezone liga je bila izjednačena i dosta ekipa je pretendovalo za plasman među četiri najbolje ekipe. Mi smo imali snage i želje da dođemo dovde i daćemo sve što je u našoj moći da pružimo što bolju partiju i odigramo onako kako smo igrali većim delom sezone. Ko se bude bolje snašao, taj će biti u finalu – rekao je Marković.