dule vujosevic 1

Vujošević: Cibona zasluženo, mi igrali sa oscilacijama

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle poraza u Zagrebu da je pobeda Cibone zaslužena, a da su njegovi izabranici igrali sa oscilacijama. Crno-beli su večeras u dvorani „Dražen Petrović“ izgubili od domaće Cibone rezultatom 80:76, u poslednjoj utakmici regionalne Jadranske lige.
-Čestitam Ciboni na pobedi koja je zaslužena. Mi smo tokom utakmice dosta oscilirali, a sa takvim oscilacijama i praznim minutima nije najbolji momenat za predstavljanje i pobedu u Zagrebu. Bilo je i dobrih momenata, Partizan je mogao da dobije utakmicu, ali nije – rekao je Vujošević za klupski sajt, dodajući da crno-beli imaju mnogo problema u neverovatno zgusnutom kalendaru takmičenja.
-Ovo je 33. utakmica koju je odigrala ekipa u ovom sastavu. Te utakmice su u principu iznela trojica, četvorica igrača i dosta su se potrošili, došlo je i do povreda. Za nas je zaista veliki hendikep povreda Dragana Milosavljevića, ne samo što nije prisutan na utakmici, nego ni u svlačionici ili treningu. Uz to i Tepiću se desila lakša povreda, upravo je on trebalo da pomogne da se na spoljnim pozicijama rasterete Bogdanović, Milosavljević i Kinzi, pa je i njegov izostanak stvarno hendikep. U svim tim okolnostima veliki deo tima je dao maksimum, Kinzi je igrao i sa povredom skočnog zgloba – kazao je Vujošević.
-Pošto treba računati i na duže staze, pa i to da će neki igrači da se vrate u sastav i da ćemo se osvežiti, u slučaju istog broja bodova u međusobnim susretima sa Cibonom odbranili smo tih devet razlike. To nije bila osnovna ideja, ipak podsvesno to je isto jedan cilj za koji smo se u ovom našem trenutku borili – istakao je Vujošević.
Partizan u 20. kolu Jadranske lige dočekuje 16. februara ekipu Širokog.

Povezana vest:  Petar Popović ponovo u crveno-belom