gurovic fmp

Milojević: Svašta može da se desi u finalu; Gurović: Nadigrali su nas

Trener Mega Vizure Dejan Milojević rekao je da su njegovi košarkaši plasmanom u finale Kupa Radivoja Koraća postigli najveći uspeh u istoriji kluba, kao i da imaju šansu da sutra pobede Crvenu zvezdu. Mega je u polufinalu pobedila FMP sa 93:85, ali je tim iz Železnika vodio u prvom poluvremenu. 
-Zadovoljan sam plasmanom u finale, napravili smo najveći uspeh u istoriji kluba i čestitam igračima na tome. Nisam zadovoljan kako smo igrali, jer ne znamo da dokrajčimo protivnika. Napravimo 12 ili 15 razlike i onda se opustimo. Drugu četvrtinu kako smo odigrali, to je nedopustivo za ozbiljnu košarku…posle smo takođe dozvoljavali FMP-u da bude u igri – rekao je Milojević posle utakmice u Beogradu. 
Trener Mege je prijatelj sa trenerom FMP-a Milanom Gurovićem još iz igračkih dana, a večeras je pohvalio njegov rad u klubu iz Železnika. 
-Čestitam svom prijatelju Guroviću na svemu, rade jako dobro. Naše ekipe su slične po godištu. Mi moramo da igramo maksimalno protiv ekipa koje su nam blizu po godinama – rekao je Milojević. 
On je kazao da je moguće da njegov tim osvoji trofej. 
-Igra se jedna utakmica. Kup je takmičenje koje je najlakše osvojiti. Favoriti ga najređe osvajaju. Rasterećeni smo, imaćemo potpuno drugačiju situaciju nego u prethodne dve utakmice u kojima smo bili favoriti. Zvezda je favorit. Ja sam siguran da kad odigramo odbranu kako treba, da možemo da igramo sa svakim. Igrali smo sa Zvezdom u Jadranskoj ligi ove sezone i imali smo egal. Svašta može da se desi – kazao je Milojević.
Trener FMP-a Milan Gurović rekao je da je Mega zasluženo pobedila. 
-Prvo da česitam Megi i svom velikom prijatelju Milojeviću na zasluženoj pobedi. Nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice, a postoji i razlika u kvalitetu. Mega je pokazala da nije slučajno učesnik Jadranske lige i to se videlo na terenu. Jednostavno su nas nadigrali. Pružili smo maksimum, ja sam zadovoljan. Vraćamo se u svoju realnost, nastavaljamo da radimo i to je to – rekao je Gurović.
U poslednjoj četvrtini došlo je do incidenta jer je mala grupa gledalaca vređala Gurovića, a on je izgubio živce i počeo da se svađa sa njima. Posle toga se u raspravu umešao i stručni štab, ali je reagovalo obezbeđenje i policija. 
-To nije pitanje za mene. Država bi trebalo da se time pozabavi. Ja imam debele živce, ali nisam od kamena i ne mogu da se suzdržim kad mi neko vređa porodicu, to ne mogu da istrpim. Ali, nije to pitanje za mene. Ne znam da li može država sa tim da izađe na kraj. Ne bih to više komentarisao – rekao je Gurović. 
Finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Mega Vizure igraće se sutra od 20.30 u hali Pionir. 

Povezana vest:  Partizan pobedio Cibonu