zvezda slavlje ekipa

Simonović: Moramo da zaustavimo Lopeza

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da njegov tim nije imao puno vremena da slavi osvajanje Kupa Radivoja Koraća, jer ga veće sutra očekuje teška utakmica protiv Bilbaa u Evrokupu. 
-Igramo na gostujućem terenu protiv ekipe koja je veoma iskusna. Poseduju ogroman kvalitet i individualno i timski i zato ćemo morati da izvučemo i poslednji atom snage kako bismo im se suprostavili na adekvatan način. Igraju atipično, jer se njihovi visoki igrači dosta izvlače i šutiraju spolja. Znaju da naprave dobar balans u napadu, a jako su opasni u šutu za tri poena – rekao je Simonović za klupski sajt.
Zvezda se trenutno nalazi na prvom mestu L grupe sa skorom 3-1, dok Bilbao ima učinak 2-2. 
Kao glavnu pokretačku snagu španske ekipe Simonović je naveo Raula Lopeza.
-On je motor i mozak ekipe. Ima odličan osećaj za igru, izvanredno razigrava saigrače, pravi je lider tima i zato će nam osnovni zadatak biti da njega osujetimo. Naša odbrana mora da bude na visokom nivou, ukoliko želimo povoljan rezultat. Iz takve odbrane možemo da kreiramo poziciju za dobar napad i zato će nam prioritet biti da budemo maksimalno agresivni u defanzivi – upozorio je Simonović.
Utakmica petog kolu L grupe LAST 32 faze Evrokupa Bilbao – Crvena zvezda na programu je sutra od 20.30 sati.

Povezana vest:  SP TURSKA 2014, Košarkašice Srbije zaustavljene u četvrtfinalu SP