dejan radonjic teren

Radonjić: Velika pobeda, pokazali smo karakter

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegov tim večersa zabeležio veliku pobedu nad Bilbaom i da je prevazišao mnoge prepreke. 
-Ovo je velika pobeda za nas. Iako smo bili prilično emotivno i fizički iscrpeljeni posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća, i da nam je ovo bio četvrti meč u šest dana, odigrali smo na veoma viskom nivou i da pobedimo kvalitetnu ekipu Bilbaa – rekao je Radonjić.
Zvezda je večeras u gostima pobedila Bilbao sa 85:81 i tako se plasirala u osminu finala Evrokupa. Crveno-beli su imali problema pri dolasku u prestonicu Baskije, pošto je avion zbog vremenskih neprilika morao da sleti u Madrid. 
-Ovaj trijumf još više dobija na značaju ako se zna kakvih smo sve peripetija imali u putu i da nismo imali dovoljno vremena za pripremu ove utakmice. Igrači su, međutim, pokazali visok nivo koncentracije i pobednički karakter – rekao je Radonjić. 
Crnogorski stručnjak je kazao i da je na terenu bilo vidljivo da su njegovi igrači pod manjim pritiskom nego u kupu. Radonjić je kazao I da je ispunjen još jedan kratkoročni cilj, ali da se ekipa okreće daljim izazovima. 
-Nećemo dozvoliti da nas ova pobeda…ponese. Ne sme biti euforije I učinićemo sve da ostanemo sa obe noge čvrsto na zemlji. Okrećemo se narednim utakmicamama, a i dalje imamo veoma težak i zgusnut raspored. Pred nama je još mnogo izazova i zato moramo da nastavimo dobro da radimo. Ova pobeda i osvajanje kupa će nam dodatno podići samopouzdanje i dati podstrek za još jači rad – rekao je Radonjić. 

Povezana vest:  FMP bolji od Partizana, odlučuje majstorica