nedovic zvezda zagreb 2011

Nedović: Evroligin turnir je bio prekretnica u karijeri

Košarkaš Golden Stejta Nemanja Nedović izjavio je danas da je učešće na Evroliginom kvalifikacionom turniru za juniore bila prekretnica u njegovoj karijeri i da je taj turnir prilika za sve mlade igrače da se dokažu. 
-Dva puta sam kao član Zvezde bio učesnik Ervoliginog kvalifikacionog turnira za juniore u Beogradu. Za turnir 2008. smo se pripremali dugo i ambiciozno smo ušli u takmičenje, ostvarili smo cilj, plasirali se na ‘fajnal ejt’ u Madridu, ali ostaje žal što nismo osvojili prvo mesto – rekao je Nedović za sajt Crvene zvezde. 
-Nisam ni bio svestan koliko je taj turnir bio značajan za mene dok nisam došao u ekipu Golden Stejt Voriorsa. Njihov skauting tim me je zapazio baš tada u Beogradu i od tog trenutka su pratili svaki moj korak, tako da su ti turniri bili na neki način prekretnica u mojoj karijeri. To je sjajna prilika za sve mlade igrače da skrenu pažnju evropskih i američkih skauta na sebe – dodao je. 
Evroligin kvalifikacioni turnir u Beogradu na programu je od 21. Do 23. februara i to je sedmi put da je glavni grad Srbije domaćin tog turnira. 
U grupi A igraće Crvena zvezda, Zemun, INSEP (Francuska) i Budućnost(Crna Gora), dok će se u Grupi B takmičiti Partizan, Mega Vizura, Cedevita (Hrvatska) i Kanarijas (Španija). 
Utakmice će se igrati u dvoranama Basket lend i Basket siti na Čukaričkoj padini, a pobednik turnira izboriće učešće na finalnom turniru Evrolige za juniore u Milanu, koji će se održati od 15. Do 18. maja. 

Povezana vest:  Toni Parker dostigao cifru od 19.000 poena