partizan real arena gasic trener

Gašić: Energija i pamet za pobedu protiv Galatasaraja

Pomoćni trener košarkaša Partizana Velimir Gašić rekao je danas da će njegovoj ekipi biti potrebno mnogo energije i pameti da pobedi Galatasaraj u sedmom kolu Top 16 faze Evrolige.
-Galatasaraj je u Evroligu krenuo sa najvećim ambicijama, kao i ostali turski klubovi. Tamošnje ekipe žele da igraju značajnu ulogu i u Evroligi i Evrokupu, njihov šampionat je među nekoliko najkvalitetnijih u Evropi, a kada su u pitanju ulaganja, suigurno na prvom mestu. Biće nam potrebno mnogo energije i pameti, kao i velika podrška navijača da bismo zabeležili pobedu protiv ovakve ekipe – rekao je Gašić.
On se na konferenciji za medije u Beogradskoj areni pojavio umesto prvog trenera Duška Vujoševića, koji je bio na redovnoj lekarskoj kontroli, ali će sutra sigurno voditi ekipu.
-Kinzi još uvek ne trenira sa ekipom, neizvesno je da li će se sutra „skidati“ za utakmicu, činjenica je da se oseća mnogo bolje, ali ne znam koliko je pametno da igra  – rekao je Gašić.
Gašić je istakao da Galatasaraj ima izuzetno respektabilan tim sa dosta iskusnih igrača.
-Tu su dvojica naših, Mačvan i Erceg, tri izuzetno kvalitetna Amerikanca, kao i bivši sadašnji turski reprezentativci. Njihovi visoki košarkaši dobro šire igru, nezgodno je kad su Mačvan i Erceg istovremeno na parketu, jer mogu da igraju kao lažne petice. Karlos Arojo je ideolog njihove igre, koja u velikoj meri zavisi od šuterskog raspoloženja – objasnio je Gašić.
On je dodao da nema informacije da li će Mačvan igrati sutra, s obzirom da je pre dve nedelje povredio skočni zglob.
Najbolji igrač Partizana ove sezone Bogdan Bogdanović rekao je da je ekipa svesna da eventualnom pobedom ostaje u trci za plasman među osam najboljih u Evropi.
-Čeka nas teška utakmica, jer i dalje imamo šanse za Top osam. Ulazimo u ovaj meč ambiciozno, kao u svaki drugi, međutim ne osećemo pritisak i nervozu, jer smo plasmanom u Top 16 ostvarili primarni cilj. To međutim ne znači da ćemo se predati, već ćemo se boriti dok kod ima šanse – rekao je Bogdanović.
Evroliga je ovaj meč proglasila za derbi sedmog kola Top 16 faze.
Posle šest odigranih kola Partizan se nalazi na poslednjem mestu grupe F sa skorom 1-5, dok je Galatasaraj na petom mestu sa pobedom više u odnosu na crno-bele. Utakmica Partizan – Galatasaraj igra se sutra od 20.45 u Beogradskoj areni.

Povezana vest:  Novi tripl-dabl Jokića za pobedu Denvera