carls dzenkins

Dženkins: Niko me nije maltretirao

Čarls Dženkins nije doživeo bilo kakvu neprijatnosti u noći posle trijumfa u 126. večitom derbiju. Iako je jedan beogradski dnevnik objavio da su navijači Crvene zvezde Ivan Bogdanov i Velibor Dunjić u jednom novobeogradskom restoranu napali i pola sata maltretirali Čarlsa Dženkinsa, to predstavlja neistinu.

Naime, sve osim činjenice da je Dženkins te večeri bio u društvu dve devojke u restoranu i da su na istom mestu bili i pomenuti navijači Crvene zvezde predstavlja iskonstruisanu priču. Iako KK Crvena zvezda Telekom sa redakcijom koja je objavila ovu priču ima svakodnevnu komunikaciju, niko od novinara se nije udostojio da kontaktira klub ili Čarlsa Dženkinsa i proveri šta se dogodilo. Pravo je pitanje zašto?

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJA, Rezultati 12. kola i tabela

– Netačno je da me je bilo ko napao ili maltretirao na bilo koji način – počinje priču Čarls Dženkins i dodaje:

– U restoranu sam bio u društvu dve devojke. Večerali smo i posle nekog vremena u restoran su ušla dvojica momaka, primetili su me i prišli našem stolu. Na engleskom su mi objasnili da su navijači Crvene zvezde, pokazali su mi svoje tetovaže i pozvali me da im se pridružim za njihovim stolom što sam i učinio. Bili su izrazito prijateljski nastrojeni, razgovarali smo o utakmici, nije bilo nikakve tenzije ni ružnih reči. Pričali smo o košarci, o onome što nam predstoji u nastavku sezone i važnim mečevima koji slede. Slikali smo se i to je sve – objasnio je Dženkins.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Partizan dobio košarkaški derbi protiv Crvene zvezde

O spornom tvitu koji je objavljen u novinama i koji stoji na Dženkinsovom profilu: „Iako sam uplašen, verujem u tebe: Psalm 56:3“, bek crveno-belih je rekao da je stavljen u pogrešan kontekst:

– Ako dobro pogledate moj tviter profil možete videti da mi je među favoritima Biblijsko vreme (@biblte_time). To je bio njihov tvit koji sam ja preuzeo – rekao je Dženkins i stavio tačku na ovu priču.

Povezana vest:  Pavlović: Cilj je osvajanje titule i povratak u Evroligu

KK Crvena zvezda želi posebno da naglasi da ima veoma dobre odnose sa svojim navijačima. U klubu svako radi svoj posao, jasno se znaju zadaci i niti se navijači mešaju u rad uprave, niti rukovodstvo kluba određuje navijačima na koji način će podržavati klub. Crvena zvezda je velika porodica i tako funkcioniše. Takođe, KK Crvena zvezda Telekom želi da istakne da se ne stidi svojih navijača i jasno poručuje da svaki pojedinac za svoje postupke treba da odgovara po zakonu.