derbi zvezda slavlje

Katić: Iskustvo je na našoj strani

Košarkaš Crvene zvezde Raško Katić rekao je danas da njegov tim mora da ponovi igru iz večitog derbija protiv Partizana ako želi da savlada mladi tim Mega Vizure u meču Jadranske lige.
-Naša prednost trebalo bi da bude veće iskustvo i potrudićemo se da to maksimalno iskoristimo. Veoma je važno da ponovimo nivo agresivnosti iz meča sa Partizanom, jer bismo u tom slučaju bili mnogo bliže pobedi. Upravo tom jakom odbranom bi trebalo da sprečimo brzu igru mladih igrača Mega Vizure – rekao je Katić.
Zvezdin centar predviđa težak meč protiv Mega Vizure, pošto je tim Dejana Milojevića namučio crveno-bele u finalu Kupa Radivoja Koraća (81:80).
-Sa Mega Vizurom smo i prošle sezone igrali vrlo neizvesne utakmice, zato očekujem da će isto tako biti i ovog puta. Mega ima veoma mlad i talentovan tim koji se maksimalno bori. Evidentno je da su željni dokazivanja, a pored velikog talenta pokazuju i zavidan kvalitet. Svoju ozbiljnost i želju za visokim plasmanom pokazali su dovođenjem Novice Veličkovića koji će svakako biti veliko pojačanje – rekao je Katić.
Zvezda se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli sa skorom 17-4, dok je Mega Vizura osma sa učinkom 9-12.
Ako zabeleže pobedu, izabranici Dejana Radonjića, bi četiri kola pre kraja ligaškog dela takmičenja, obezbedili učešće na fajnal-foru.
Utakmica 22. kola Jadranske lige Mega Vizura – Crvena zvezda igra se sutra od 19 sati u Smederevu.

Povezana vest:  Vujošević: Pojačali smo rad, imamo pobedničke aspiracije