navijaci_par_makEVROLIGA

 

Poljaci dolaze u Beograd sa skromnim očekivanjima

 

U utakmici devetog kola A grupe Evrolige košarkaši poljskog Prokoma gostuju sutra ekipi srpskog šampiona Partizana u Beogradu, a prema najavama iz Sopota izabranici Tomasa Pačesasa dolaze u naš glavni grad sa skromnim očekivanjima.

-Imamo neke teoretske šanse za prolazak u drugi krug. Moramo da dobijemo poslednja dva meča i da nam se poklope još neki rezultati u grupi – rekao je mladi litvanski trener za koga poljski mediji tvrde da je „najslabija karika“ u Prokomu.

Povezana vest:  Toni Parker dostigao cifru od 19.000 poena

Pačesas je poručio da se njegovi izabranici maksimalno pripremaju za završne okršaje prve faze takmičenja i dodao da će oni „pokušati sve kako bi ostvarili vredan trijumf u Beogradu.“

-Dobro smo upoznati sa atmosferom koju tradicionalno prave navijači Partizana u njihovoj dvorani, ali smatram da smo psihološki spremni za sve izazove – rekao je u kratkom obraćanju pred put u Srbiju Pačesas.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Klivlenda, povreda Dvejna Vejda

Jedan od retkih domaćih igrača u sastavu Prokoma, reprezentativac Poljske Adam Lapeta, istakao je da očekuje da će se njegovi saigrači i on žestoko boriti sa domaćim timom do kraja utakmice.

-Partizan je odlična ekipa, čiji je najveći adut ogromna podrška sa tribina. Nadam se, ipak, da možemo da odigramo maksimalno koncetrisano i pobedimo ih – zaključio je iskusni centar Prokoma.

Povezana vest:  Džejms i Dejvis vodili Lejkerse do pobede protiv Memfisa

Utakmica Partizan – Prokom igra se sutra od 20.45 časova u dvorani „Pionir“, a sudiće Fakini, Taurino (Italija) i Krause (Nemačka).