partizan radnickiPartizan pobedio Radnički za treće mesto na tabeli

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu Radnički iz Kragujevca sa 82:70 (19:17, 20:19, 20:15, 23:19) u utakmici 22. kola Jadranske lige i napravili veliki korak ka plasmanu na završni turnir regionalnog takmičenja.
Partizan je sada treći na tabeli skorom od 15 pobeda i sedam poraza, a Radnički je na 11. mestu skorom od 8-14. Crno-beli su tako iskoristili poraz Cibone od Zadra (53:59), pa je zagrebački tim ostao na petom mestu skorom od 14-8, koliko ima i Budućnost.
Prva je Crvena zvezda sa 18-4, a druga je Cedevita sa 17-5.
Partizan su do pobede predvodili Tarens Kinsi sa 19 poena i sedam skokova, Milenko Tepić sa 17 poena, devet skokova i pet asistencija, Žofri Lovernj sa 16 poena i pet skokova, kao i Aleksandar Pavlović
sa 15 poena.
U ekipi Radničkog Sava Lešić bio je najefikasniji sa 14 poena, Dušan Mlađan ubacio je 13 poena, uz šut za tri poena 4/6, Marko Marinović dodao je 12 poena, a Dušan Katnić devet.
Utakmicu u hali Pionir gledao je i košarkaš Partizana Davis Bertans koji je tokom vikenda doputovao iz SAD, gde se oporavio od operacije kolena. Uz njega sedeo je i Bogdan Bogdanović, koji je propustio meč zbog lakše povrede kolena.
Partizan je na početku poveo sa 5:0, Radnički je uspevao da zadrži priključak, ali su crno-beli posle poena Lovernja stekli četiri poena prednosti (13:9). Radnički je „trojkama“ Kalinića i Mlađana i poenima Stefana Birčevića serijom od 8:0 preokrenuo na 17:13.
U završnici četvrtine Tepić i Lovernj su „trojkama“ vratili Partizanu četiri poena prednosti (17:13). Tepić je dobro igrao u nastavku, asistirao je saigračima i pogađao, da bi crno-beli posle poena Pavlovića u 12. minutu stekli šest poena prednosti.
Dobrim šutem za tri poena Radnički nije dozvolio protivniku da se „odlepi“, a Brkić je sa dve uzastopne „trojke“ izjednačio. Ekipe su do kraja poluvremena bile preciznije u šutu za tri nego za dva poena, pogađali su Pavlović i Tepić, a sa druge strane Katnić i Mlađan. Lovernj je u poslednjim trenucima novom „trojkom“ doneo crno-belima prednost uoči drugog poluvremena (39:36).
U prvom poluvremenu Radnički je postigao osam „trojki“ iz 17 pokušaja, a Partizan pet iz 11 pokušaja.
Aktuelni šampion je dobro počeo drugo poluvreme, najviše zahvaljujući Pavloviću i Nikoli Milutinovu poveo je sa 52:40. Katnić i Marinović su „trojkama“ zadržali svoj tim u igri, ali je Andrić odbio njihove napade i sačuvao osam razlike uoči poslednje četvrtine.
Kinzi je sa dve vezane „trojke“ otvorio poslednju deonicu za vođstvo od 65:55, nakon čega su crno-beli čuvali prednost, koja je, upravo posle poena Amerikanca iznosila i maksimalnih 14 poena (82:68).
U sledećem kolu Partizan igra u Ljubljani protiv Olimpije, a Radnički u Kragujevcu protiv Mega Vizure.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Reakcije Đetića posle poraza od BiH

PHOTO: ATAIMAGES