Sergio RamosRamos: Nema problema između mene i Dijega Koste

Standarni španski reprezentacivac i član Reala iz Madrida Serhio Ramos demantovao je špekulacije o netrpeljivosti s napadačem Atletika Dijegom Kostom, navodeći da bi rođeni Brazilac mogao da donese boljitak u igri nacionalnog tima.
Španski mediji više putra su potencirali žestoke međusobne startove na utakmicama dva madridska kluba, a nakon što je Kosta pozvan u nacionalnu reprezentaciju za prijateljski meč protiv Italije Ramos tvrdi da je selektor Visente del Boske napravio „dobar izbor“.
-Nema problema između mene i Koste, to je samo deo našeg sporta. Fudbal je za pametne ljude, mi smo saigrači u nacionalnom timu i sada je potreban drugačiji način ponašanja. Mislim da je on odličan izbor i može da donese dosta toga ekipi – rekao je Ramos u trening kampu španske reprezentacije Las Rozas, u blizini Madrida.
Posvećenost Dijega Koste Španiji razljutila je brazilskog selektora Luisa Felipea Skolarija, koji ga nije pozvao za prijateljske utakmice protiv Hondurasa i Čilea i optužio za „okretanje leđa snu miliona“.
Fudbaler Atletika bio je u sastavu Brazila za prijateljske utakmice protiv Rusije i Italije u martu prošle godine, ali je izostavljen iz tima za Kup Konfederacija u junu i nije odigrao nijedan zvaničan meč u dresu petostrukih prvaka sveta.
Dijego Kosta je kasnije odlučio da zahvali na pozivu iz rodne zemlje i odabrao da brani boje Španije, pošto ima i španski pasoš.
On igra u sjajnoj formi i ove sezone postigao je za Atletiko 21 gol u dosadašnjem delu Primere.
Reprezentacije Španije i Italije sastaju se u prijateljskom meču 5. marta na madridskom Visente Kalderonu od 22 sata.

Povezana vest:  Pobeda Kajzerslauterna u Menhengladbahu