dule vujosevic derbi (3)Vujošević: Imali smo loš pristup

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle večerašnjeg poraza od Olimpije u Jadranskoj ligi da je njegova ekipa imala loš pristup u prvom delu utakmice.
-Zaslužena pobeda Olimpije, koja izdominirala početkom utakmice i prvim poluvremenom. Loš pristup igrača utakmici bilo kakvoj profesionalnoj utakmici, u smislu izvršenja taktičkih zadataka i u smislu angažovanosti, a pogotovu ovako značajnoj kao što je bila večerašnja – rekao je trener crno-belih za sajt kluba.
Partizan je večeras u 23. kolu Jadranske lige izgubio u Ljubljani sa 66:59 i zakomplikovao sebi situaciju oko plasman na završni turnir regionalnog takmičenja.
Vujošević je naveo i niz kritika na račun suđenja na večerašnjoj utakmici.
-Plašim se da sudije u Jadranskoj ligi, kako se povecava ulog i bliži kraj takmičenja, ne predstavljaju delegirane interese zemlje iz koje dolaze. Svi znaju da su fajnal-for obezbedile Crvena zveda i Cedevita, a za njega se bore i Cibona, Budućnost i Partizan. Možda su to u pitanju čiste obične ljudske greške, pogotovu u momentima kada je Olimpija pravila razliku, međutim, ne bih voleo da je bilo čija politika da na primer Fajnal-foru, ako se nađu dva kluba iz Srbije, idu direktno jedan na drugog u polufinalu, da se na taj način podeli na više zemalja učešće u Evroligi sledeće godine – zaključio je Vujošević.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede LA Lejkersa i Bostona