boban marjanovic cz ljietvos

Petrović: Zvezdina prednost Marjanović, ali mi smo brži

Trener košarkaša Lijetuvos Ritasa Aleksandar Petrović rekao je danas da njegov tim zna kako je potrebno da igra protiv Crvene zvezde u revanš meču osmine finala Evrokupa i priznao da se najviše pribojava centra crveno-belih Bobana Marjanovića.
Marjanović je 21 poenom i odličnim procentom šuta iz igre (12-8) predvodio Zvezdu do pobede od 88:82 u prvom meču prošle nedelje u Pioniru.
-Znamo kako da igramo protiv njih i gde nam preti najveća opasnost, to su svakako visoki igrači. Raško Katić nije napravio veliku razliku u prvom meču, jer smo ga udvajali, ali je presudio Boban Marjanović – problem je zaustaviti tako visokog igrača. Saigrači moraju da pomognu Huanu Palasiosu, jer je njegov rival viši 20 centimetara – rekao je Petrović za klupsku televiziju.
On je dodao da je Lijetuvos u Beogradu dobio bitku na spoljnim pozicijima, gde su dobro odigrali Kuk, Seibutis i Gecevičijus, ali da su zatajili centri, koji nisu uspeli da spreče ofanzivni skok protivnika, posebno u poslednjih par minuta.
-Neću žrtvovati Palasiosa, našeg najboljeg igrača u poslednja dva – tri meseca, jer nema telo i snagu da se suprostavi protivničkim centrima. Naš problem je što nemamo igrača koji može da im parira u tom segmentu igre, ali sa druge strane imaće i Zvezda poteškoća da brani igru dva ne dva u kojoj do izražaja dolazi brzina našeg igrača – poručio je Petrović.
Revanš utakmica osmine finala Evrokupa između Lijetuvos Ritasa i Crvene zvezde igra se sutra od 18.30 u Simens areni u Viljnusu.

Povezana vest:  Panatinaikos izborio petu utakmicu u produžetku