lopta u kosu

Osnovana Fondacija Nataša Kovačević

Bivša košarkašica Nataša Kovačević osnovala je fondaciju koja će nositi njeno ime i koja će, kako je danas rekla, pomagati mladim sportistima. 
-Cilj fondacije je pomoć za razvoj mladih sportista i njihovo obrazovanje, što je najvažnije. Takođe, pomagaće se sportistima koji se nalaze u određenim finansijskim problemima i potrudićemo se da što je moguće više učinimo na popularizaciji ženske košarke I ženskog sporta uopšte – rekla je Nataša Kovačević u Beogradu. 
Nataša Kovačević je u saobraćajnoj nesreći prošlog septembra izgubila deo noge i od tada je, kako je objavljeno na sajtu Zvezde, postala simbol hrabrosti, odlučnosti i upornosti. Ona je krajem februara od strane FIBA izabrana za ambasdaorku ženske košarke. 
Ona je dodala da je ideja o osnivanju fondacije, koja će nositi njeno ime, potekla od Lučijana Kapikjonija, koji je na čelu jedne od najpoznatijih menadžerskih agencija u Evropi Interperformances. 
-Nažalost, Natašu je zadesio problem, ali smo se danas svi zajedno okupili da iz te cele loše situacije pokušamo da napravimo nešto pozitivno. Nataša je najzanimljiviji igrač sa kojim sam ikada sarađivao, mnogo je jaka. U životu sam video puno šampiona, ali je ona za mene pravi šampion. Ona zaslužuje svo moje poštovanje i sigurno da zaslužuje poštovanje srpskog naroda – kazao je Kapikjoni.
On je dodao da će cilj fondacije biti da se igračima obezbedi sigurnost u slučaju da im se dogodi nešto slično kao što se desilo Nataši Kovačević. 
-Učinićemo sve što možemo da fondacija bude uspešna… Igrači ne razmišljaju da ovakve stvari mogu i njima da se dogode. Nadam se da će ova naša poruka obići svet i želimo da se mnogi igrači prepoznaju u ovoj fondaciji i da joj pomognu – kazao je Kapikjoni.
Predednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je kazao je da klub u potpunosti podržava koncept fondacije.
-O Natašinom herojstvu i snazi mislim da je suvišno govoriti, život ide dalje i mislim da je ona pravi primer kako čovek može da se izbori sa određenim situacijama. Mislim da igrači ne shvataju da život nije bajka, a to nije slučaj samo u sportu. Tako da ova fondacija sa ciljevima koja je Nataša izrekla predstavlja jednu novinu, koju ćemo mi maksimalno podržati – naveo je Čović. 

Povezana vest:  Radonjić i Mitrović: Izuzetno jaka grupa, ali imamo motiva