dejan radonjic cz ljietvos

Radonjić: Agresivno i čvrsto do pobede protiv Budiveljnika

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa mora da odigra maksimalno čvrsto ako želi pobedu nad Budiveljnikom u prvom meču četvrtfinala Evrokupa.
,Utakmica se zbog nestabilne situacije u Ukrajini igra u Litvaniji, u Kaunasu.
-Mislim da je bio logičan potez da izaberu Kaunas. Imaju čak trojicu Litvanaca u svojim redovima, osim Lavrinoviča, tu su još Salenga i Anisimov. Ceo ambijent koji se stvorio njihovim trenutnim preseljenjem u Kaunas je dodatno skupio i motivisao ekipu koja u poslednje vreme beleži izvanredne rezultate – rekao je Radonjić za klupski sajt.
Strateg crveno-belih istakao je da kijevski tim ima veliko iskustvo, kao i odlične internacionalce.
-Pred nama je meč koji zahteva punu koncetraciju svih 40 minuta. I ne samo to, moraćemo da pokažemo maksimalnu čvrstinu kako bismo došli do povoljnog rezultata. Budiveljnik poseduje veoma kvalitetan tim, sa velikim brojem iskusnih internacionalaca. Prednjače Amerikanci Minard, Samers i Ejhern koji je odlican šuter, a za posebnu priču je nivo igre koji pruža Darijus Lavrinovič. Iako ima 34 godine, u odličnoj je formi – naglasio je Radonjić.
Budiveljnik je, kao i Crvena zvezda, u prvom delu sezone igrao u Evroligi.
-Akcenat u našoj igri, kao i u dosadašnjem delu sezone mora da bude na veoma agresivnoj odbrani. Samo na taj način možemo da dodemo do pozitivnog rezultata koji bi nam davao šanse da u revanšu koji igramo na našem terenu možemo da izborimo plasman u polufinale – zaključio je Radonjić.
Utakmica između Budiveljnika i Crvene zvezde igra se sutra od 19.30 sati.

Povezana vest:  Tomić: Bilo bi lakše da Breša ima skor 3:0