vujosevic par makabi

Vujošević: Pobeda nad Makabijem višestruko značajna

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je večeras da je pobeda nad Makabijem u Top 16 fazi Evrolige višestruko značajna za njegov klub i podsetio da se crno-beli nalaze u teškoj situaciji.
-Makabi je bio maksimalno motivisan, bore se da prođu među najboljih osam. Oni igraju brzo, uspeli smo da im iskontrolišemo ritam, a pod koševima je vođen pravi rat. Ne treba zaboraviti i da u ovom momentu van tima imamo Kinzija, a raduje povratak Bertansa. Ratujemo u veoma teškim uslovima, ovo je pobeda partizanskog morala i partizanske estetike – rekao je Vujošević novinarima posle meča u Beogradskoj areni.
Crno-beli su večeras slavili sa 72:70 i upisali treću pobedu u Top 16 fazi Evrolige.
-Nisam siguran da će Kinzi da bude spreman za sledeći meč. Možda ću moći da kažem nešto konkretno pred samu utakmicu. Zavisi koliko će biti u stanju da se žrtvuje i igra preko bola u skočnom zglobu – objasnio je trener Partizana.
Vujošević je istakao da će ovaj trijumf značiti dosta ekipi u nastavku sezone.
-Ova pobeda je mali korak za nas, ali veliki za srpsku košarku. Lepo je kad se Beograd i Srbija lepo reprezentuju, pa makar i kada to radi jugoslovensko sportsko društvo. Večerašnja pobeda dosta nam znači i uoči meča protiv Budućnosti u Jadranskoj ligi koji je odlučujući za nas. Svesni smo težine zadatka. Da je lakši, pripao bi nekom drugom – zaključio je Vujošević.

Povezana vest:  Lazić još tri godine u Crvenoj zvezdi