covic press
Čović: Naš cilj ispunjen, Vujoševića vodi mržnja
 
Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da su crveno-beli plasmanom u polufinale Evrokupa i osvajanjem prvog mesta u ligaškom delu takmičenja Jadranske lige ispunili cilj i da u nastavak sezone ulaze rasterećeno.
-Ispunili smo cilj, svakoj narednoj utakmici prilazimo bez opterćenja, ali to ne znači da ih nećemo maksimalno ozbiljno shvatiti. Probaćemo da napravimo što bolji rezultat. Kome ovo nije dovoljno, moraće da nam objqsni i obezbedi finansijska sredstva za bolje – rekao je Čović na vanrednoj konferenciji u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu.
On je dodao da je interesovanje za naredni meč protiv ruskog Uniksa veliko i da će Zvezda i taj duel odigrati u Kombank areni.
-Razmišljali smo o pokrivanju Marakane, ali se odustalo od te ideje. Nama su ovakve utakmice potrebne, jer u svakom meču sazrevamo i kao tim i kao klub. Postojao je rizik da se utakmica igra u Areni protiv Budiveljnika, ali pokazalo se da smo bili u pravu.
Čović se osvrnuo i na snimak koji se pojavio na internetu na kome radnici koji očitavaju ulaznice posle ulaska navijača u dvoranu.
-Nije nam cilj da se takmičimo sa bilo kim, Srbja teško prihvata dobre vesti. Ko normalan može da kaže da je nenormalno da je bilo 24.232 gledalaca. Moguće je jer je napravljena dodatna tribina, jedno je sedenje, a drugo stajanje. Mi sa Eventimom imamo dogovor da svaka karta, akreditacija ili pozivnica mora da prođe kroz skener. Kada bi se brojala i službena lica, cifra bi bila veća – rekao je Čović.
Na meču protiv Budiveljnika klub je prodao 20.736 ulaznica, a cifra od 24.232 posledica je još 1.368 pozivnica na osnovu sponzorskih ugovora, 1.954 sezonskih karata i 174 akreditacije.
-Utakmica je uprkos velikoj poseti, prošla bezbedno i bez većih incidenata. Došli smo do gornje granice jurenja rekorda. Ovo je limit – rekao je Čović.
Prvi čovek Zvezde pozvao je državne organe da preispitaju poslovanje u dva beogrdaska kluba, kao i da Aleksandar Vučić ispuni dato obećanje i crveno-belima isplati još 500.000 evra.
-Bio sam na sastanku u Vladi uoči sezone, Partizanu je obećano 1,7 miliona evra, a Zvezdi 1,5. Mi smo do sada dobili milion, tražimo od Vučića da isplati još 500.000 evra, kao što je bio dogovor. U protivnom moraćemo da se ponašamo bahato i razmišljamo o reketiranju države.
On se obratio i treneru Partizana Dušku Vujoševiću, za koga je rekao da „siluje državu“.
-Ako Vujošević želi da se bavi politikom, neka uradi to, da vidimo koliko će glasova osvojiti. Kako ga nije sramota da se ovako ponaša. On sve zna, ali mi nikada nećemo biti isti, jer ja ne funkcionišem na bazi mržnje, a on je teško bolestan. Tražimo ozbiljnu akciju države da se ovome stane na put, ova mržnja će nas doveti u rat – rekao je Čović.
Prema njegovim rečima, ono što Vujošević radi je direktan poziv države da otkači i Zvezdu i Partizan.
-Vujošević nanosi štetu Partizanu, on je veliki problem Partizana, neka ostane u tom klubu, ali ne želim da bude problem srpskog sporta. Dosta je pakovanja ljudi u zatvore i stvaranje afera, dosta je povlačenja pred lažima, prevarama i manipulacijama – zaključio je Čović.
Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati šestog kola i tabela Jadranske lige