maradona 11

Pakistanci sad zovu Maradonu da ih nauči fudbalu

Pakistanska fudbalska federacija pozvala je legendarnog Argentinca Dijega Maradona da poseti njihovu zemlju, pošto je Argentinsku federaciju uporedio sa njima, iako u negativnom kontekstu.
Pedesettrogodišnji Maradona je optužio Argentinsku fudbalsku asocijaciju (AFA) da „znaju o fudbalu koliko i Pakistanci“.
Zvaničnik Pakistanske fudbalske federacije Navid Hajder pozdravio je činjenicu što je Maradona govorio o njihovoj zemlji.
„Voleo bih da Maradona dođe u Pakistan i pomogne Pakistancima“, rekao je Hajder za AFP, ističući da je Maradona već aktivan u Aziji, kao sportski ambasador Dubaija.
Hajder je naglasio da Maradona ima izuzetno znacajnu ulogu u svetu sporta i pozvao ga da dođe u Pakistan i pomogne razvoju fudbala.
On je, ipak, stavio do znanja da Pakistan nije više tako nisko na svetskoj fudnbalskoj lestvici.
Trener pakistanskog šampiona KRL Tarik Lutfi naglasio je da su Maradonini komentari „bajati“, s obzirom da je pakistanski fudbal napredovao za poslednjih 12 godina.
„Maradona bi bio u pravu da je govorio 12 godina ranije. Sada, medutim, federacija čini mnogo na razvoju ovog sporta“, rekao je Lutfi.

Povezana vest:  Milan Jovanović potvrdio da ide u Liverpul