Sebastian Vettel Abu Dhabi press
Fetel nezadovoljan zbog nedovoljno buke na stazi
 
Aktuelni četvorostruki uzastopni svetski šampion u Formuli 1 Nemac Sebastijan Fetel kritikovao je danas nove turbo V6 mašine, jer ne proizvode dovoljno buke čime ostavljaju navijače bez uzbuđenja.
Nemački vozač je dominirao u tom sportu poslednje četiri godine koristeći stare V8 mašine, ali je njegova serja od devet uzastopnih pobeda prekinuta na prvoj trci sezone u Melburnu pre dve nedelje, kada je odustao zbog tehničkih problema.
To odustajanje omogućilo je Fetelu da sluša zvuk motora ostalih bolida u Albert parku, kada je utvrdio da to nije više „muzika za uši“.
-Bilo je zaista tiho tokom trke. mislim da to nije dobro za fanove – rekao je Fetel novinarima pred početak Velike nagrade Malezije na stazi Sepang, koja se održava ovog vikenda.
Fetel je naglasio da Formula 1 mora da bude spektakularni događaj.
-To znači da je i zvuk jedna od važnih stvari – rekao je Fetel.
Njegovo mišljenje deli i Britanac Luis Hamilton, koji je rekao da nedostatak buke na stazi oduzima čaroliju ovom glamuroznom sportu.
Za razliku od Fetela i Hmailtona, Australijanac Danijel Rikardo, kome je oduzeto drugo mesto na prvoj trci ove sezone zbog toga što je imao višak goriva u rezervoaru, zadovoljan je postojećom bukom u Formuli 1.
Povezana vest:  FORMULA 1, Fetel: Nisam ponosan, Veber je trebalo da pobedi