40 evrokupZvezda obeležava 40 godina od osvajanja Evrokupa

Pred košarkašim klubom Crvena zvezda je veliki jubilej – obeležavanje 40 godina od osvajanja prvog i jedinog evropskog trofeja. Crveno-beli su 2. aprila 1974. godine u italijanskim Udinama podigli trofej Kupa pobednika kupova, pošto su u finalu savladali češki Spartak Zbrojovku rezultatom 86:75.
S obzirom da jubilej pada tačno na dan polufinalne utakmice Evrokupa koju Zvezda igra protiv Uniksa u Kombank areni, upravo će na tom duelu biti obeležen ovaj lep jubilej. Imajući u vidu da je interesovanje za meč među Zvezdinim navijačima nezapamćeno, sigurno je da nas u sredu očekuje još jedan pravi crveno-beli spektakl.
– To je zaista veliki događaj koji se desio pre 40 godina, tačno 2. aprila. Pogodio se datum sa utakmicom koju igramo u sredu u polufinalu Evrokupa protiv Uniksa. Tog 2. aprila 1974. godine su naši košarkaši igrali finale Kupa pobednika kupova protiv Zbrojovke i pobedili rezultatom 86-75 i taj uspeh ćemo obeležiti na dostojan način – izjavio je Čović, koji je potom dodao:
– Mi smo obavili razgovore sa velikim brojem učesnika tog finala i dobili smo potvrdu da će se aktivno uključiti u obeležavanje tog događaja. Mislim da će naše službe već sutra sa njima početi određene akcije koje ćemo sprovoditi. Ako se ne varam, mislim da je taj trofej bio prvi međunarodni trofej klupske, tada jugoslovenske košarke. Mi moramo da obeležimo tu tradiciju Crvene zvezde. Pehar Kupa pobednika kupova će takođe biti prisutan, biće prisutan i određeni broj igrača. Nažalost, sa nama neće biti trener Aca Nikolić, ali biće pomoćni trener iz tog vremena, gospodin Neca Đurić. Videćemo ko će sve doći od igrača iz te selekcije. Ponavljam još jednom to ćemo sve obeležiti na utakmici protiv Uniksa u sredu – istakao je prvi čovek Crvene zvezde.

Povezana vest:  NBA VESTI, Još jedna dobra partija Pekovića