nba novi logo

NBA VESTI

Oklahoma prekinula niz Sparsa, pobeda Dalasa protiv Klipersa

Košarkaši Oklahome pobedili su noćas San Antonio sa 106:94 i prekinuli njegov niz od 19 uzastopnih pobeda u NBA ligi. Oklahomu je do pobede predvodio Kevin Durent sa 28 poena i to je 39. uzastopna utakmica u kojoj je postigao najmanje 25 poena, što je najduži niz još od sezone 1986/1987, kada je to pošlo za rukom legendarnom Majklu Džordanu iz Čikago Bulsa u 40 utakmica. 
Rasel Vestbruk ubacio je 27 poena za ekipu Tandera, Redži Džekson 14, a Serž Ibaka 11 poena uz 12 skokova. 
-Odigrali smo izvanredno u odbrani u drugom poluvremenu. Otežali smo im posao u trećoj četvrtini i ‘odlepili’ se. Svaki igrač je učestvovao – rekao je trener Tandera Skot Bruks. 
U timu San Antonija Peti Mils bio je najefikasniji sa 21 poenom, dok su Kavi Leonard i Tim Dankan dodali po 17 poena. Sparsi su poslednje četiri utakmice pobeđivali u proseku sa 23,5 poena razlike. 
Košarkaši Dalasa pobedili su Los Anđeles Kliperse sa 113:107 I zadržali sedmo mesto pred plej-of Zapadne konferencije. Maverikse je do pobede predvodio Dirk Novicki sa 26 poena i 11 skokova, Hose Kalderon dodao je 19, a Vins Karter 16 poena. 
Najbolji u ekipi Klipersa bio je Blejk Grifin, koji je ostvario „tripl dabl“ učinak od 25 poena, 10 skokova i 11 asistencija. Daren Kolison ubacio je 22 poena, a Deandre Džordan 21 poen i 15 skokova. Klipersi su tako poraženi u svom Stejpls centru prvi put od 16. februara i pretrpeli su prvi ovosezonski poraz od Dalasa u četiri utakmice. Ekipa iz Los Anđelesa je prekinula niz od četiri poraza. 

Povezana vest:  ABA LIGA, DERBI PARTIZAN – ZVEZDA, Navijači Partizana: Đuriću odlazi!