Nemanja NedovicNedović: Voleo bih da igram na SP u Španiji

Košarkaš Golden Stejta Nemanja Nedović rekao je danas da bi voleo da igra na Svetskom prvenstvu u Španiji, ali da još nije razgovarao sa čelnicima kluba oko njegovog nastupa u dresu reprezentacije Srbije.
-Još nisam razgovarao sa čelnicima Golden Stejta oko nastupa za reprezentaciju, voleo bih da igram na SP. Naša grupa je teška, igraćemo protiv Španije, Francuske i Brazila. Ne možemo ništa da obećamo navijačima, imamo najmladji tim, moramo da budemo strpljivi, jer ovo che biti veliko iskustvo za sve nas -rekao je Nedovich za sajt Svetske košarkaške federacije (FIBA).
On je dodao da je dosta naučio na prvenstvu Evrope u Sloveniji, gde je Srbija zauzela sedmo mesto.
-To je bilo moje prvo veliko takmičenju sa seniorskom reprezentacijom. Bilo je sjajno igrati protiv Tonija Parkera ili Rikija Rubija. Kada igrate protiv njih morate da date sve od sebe na terenu, a to nije nimalo jednostavno. Bili smo najmlađi na šampionatu, dali smo sve od sebe i mislim da imamo svetlu budućnost – rekao je Nedović.
Bivši košarkaš Crvene zvezde i Lijetuvos Ritasa prošle godine izabran je kao 30. pik na NBA draftu, ali do sada nije često dobijao šansu u dresu Voriorsa.
-Na kraju prošle sezone znao sam da sam spreman da idem u Ameriku i igram u najboljoj ligi na svetu. Stvari se ne odvijaju kako sam zamišljao, jer ne provodim mnogo vremena na parketu. Imamo dosta dobrih igrača na mojoj poziciji kao što su Sefon Kari, Džordan Kraford i Stiv Blejk, tako da moram da budem strpljiv i čekam svoju šansu – zaključio je Nedović.

Povezana vest:  KADETI EP, Kadeti Srbije pobedili Nemačku