covic 2014
Vujošević: Zvezda privilegovana; Čović: Napad na državu
 
Predsednik sportskog društva Partizan Duško Vujošević rekao je večeras da državne firme mnogo više sponzorišu Crvenu zvezdu, dok je prvi čovek košarkaškog kluba crveno-belih Nebojša Čović izneo drugačije podatke i naveo da Vujošević iznošenjem neistina vrši pritisak na državu.
-Gasprom je dao četiri miliona godišnje Zvezdi. Suština je u parama, od države dobijaju 15 puta vi?e. 1.200.000 za TV prenose od Arene, Dunav osiguranje ukinuo Partizanu sponzorstvo, jer je u teškoj situaciji, a dala 400.000 donacije FK Zvezda prošle godine u decembru. Ukupno 15,16 miliona poslednje četiri godine, a mi smo dobili 800.000 od EPS-a i 200.000 od Dunav osiguranja – rekao je Vujošević gostujući u Utisku nedelje na televiziji B92.
Čović je demantovao takve navode i ponovio da Vujošević konstantnom pričom o novcu praktično napada državu.
dule vujosevic par zal
-Nemam nikakav problem sa Partizanom, niti sa njegovim navijačima. Imamo problem kada prepoznamo fenomen da samo pritiskaš i pricaš o parama, a ne polažeš račune. Jako je važno da budemo konkretni. Crvena zvezda je sve postavila transparentno. Netačna je stvar da je Telekom sipao pare Zvezdi – kazao je Čović.
On je istakao da nije tačno da državna preduzeća više finansiraju Zvezdu i naveo da je među sponzorima crno-belih, pored ostalih, Telekom Srbija. Čović je naveo i da je Gaspromnjeft ruska, a ne srpska firma i da je prepoznala brend Crvene zvezde.
U pojedinim trenucima Čović i Vujošević su bili na ivici oštrog verbalnog sukoba, a nekoliko puta su se i međusobno vređali. Čović i Vujošević su se na početku emisije prisetili dana kada su kao dečaci trenirali zajedno u mlađim kategorijama Partizana. Nakon toga, na insistiranje voditeljke podsetili su na to kako je došlo do prekida međusbone komunikacije.
Sukob Vujoševića i Čovića koji traje još od prošle sezone kulimirao je poslednjih dana kada su izneli mnogo teških reči i optužbi na račun onog drugog. Ispred zgrade televizije B92 uoči početka emisije bili su i pripadnici policije.

Povezana vest:  Zvezda bolja od Reala, šesta pobeda u Evroligi