Sandrlend
ZAVRŠEN PRVI SPECIJAL U PUSTINJI SVETSKOG ŠAMPIONATA
Sandrlend i Roma u vođstvu
 
Posle nešto više od 290 kilometara brzinskog ispita kroz pustinju u široj okolini Abu Dabija, završen je prvi dan Svetskog šampionata za motocikliste i kvadove, dok je ovo vozačima automobila treća ovosezonska stanica. Kod dvotočkaša najbrži je bio Sem Sandrlend, dok je naš Gabor Sagmajster na cilj stigao kao 21. U konkurenciji automobilista prvo mesto pripalo je Nani Romi.
– Marko Koma i ja smo praktično od starta išli zajedno, a imali smo sreće što su nam put utabali takmičari ispred nas. Nekoliko kilometara pre cilja, ja sam malo dodao gas i prvi presekao ćeliju. Ovo je tek prvi od pet dana koliko traje takmičenje, tako da je sve još uvek otvoreno – rekao je Sandrlend.
IMG 1893
Marko Koma potvrđuje Sandrlendovu izjavu i dodaje da je bilo dosta zahtevno za navigaciju, što recimo nije slučaj kada je u pitanju Miran Stanovnik, takmičar iz Slovenije klupski kolega Sagmajstera na Dakaru.
– Dobro sam odradio navigaciju i znao sam da ću biti među vodećima na kraju prvog dana. Bio sam fokusiran na ritam, kako bih bio spreman za naredni dan – rekao je Stanovnik koji je prvi dan završio na 8. mestu.
Sagmajster je bez mnogo teškoća stigao na cilj kao 21.
– Zadovoljan sam rezultatom posle prvog dana, bez obzira na činjenicu da sam jedno pet puta pao, pri brzini od jedno 50 kilometara na čas. Problem je bio u prednjim rezervoarima za gorivo koji su bili prazniji od zadnjih, tako da je dolazilo do disbalansa i onda sam praktično pado preko volana, ali na sreću bez posledica. Na trenutke sam prepoznavao delove specijalnog ispita od prošle godine, ali se organizator potrudio da ubaci dosta novog – rekao je Sagmajster.
Nani Roma takmičenje u pustinji oko Abu Dabija koristi kako bi i isprobao neke nove sisteme na automobilu.
 
– Bilo je dosta dina, ali sve je prošlo lagano i bez problema sa navigacijom. Specijal smo mahom iskoristili kako bi probali neke nove sisteme na automobilu.
 Drugog dana organizator je predvideo 269 kilometara brzinskog ispita, posle kojeg se takmičari opet vraćaju u kamp udaljen jedno desetak kilometara od grada Live.
Plumrace
Roma
Povezana vest:  FORMULA 1, Fetel: Ova sezona imala je slatki završetak, sledeća će biti još bolja