kolakovic okupljanje-006

Kovačević: Možemo do uspeha u Svetskoj ligi; Kolaković: do 15. maja kompletni

Srpski odbojkaški reprezentativac Nikola Kovačević rekao je danas da se nada da će selekcija imati uspeha u novoj sezoni Svetske lige. 
-Možemo ove sezone da napravimo uspeh u Svetskoj ligi. Reprezentacija je jako dobra, jeste mlada, ali kao što znamo, pojedini su dobili nagrade svojih liga za najboljeg igrača sezone. Svakako smo kvalitetniji i dosta smo napredovali od prošle sezone. Očekivanja su najviša – rekao je Kovačević novinarima u Beogradu. 
Odbojkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu na početku priprema za novu sezonu u Svetskoj ligi. Na prvo okupljanje reprezentacije došlo je 13 igrača, dok će se ostali priključivati pripremama u zavisnosti od obaveza u klubovima, dogovora sa trenerom Kolakovićem i potreba reprezentacije.
Selektor Srbije Igor Kolaković rekao je da će ekipa prvi deo priprema odraditi u Beogradu, a da je sredinom meseca očekuje prve pripremne utakmice za sezonu u Svetskoj ligi. 
-Tokom prvog dela ćemo trenirati u Beogradu, a 10. i 11. Maja očekuje nas dvomeč u Sloveniji. Posle toga, od 20. do 24. u goste nam dolazi selekcija Irana, s kojom ćemo odigrati tri meča – rekao je Kolaković. 
On je izrazio nadu da će reprezentacija biti kompletna do sredine maja. 
-Pa zadnji rok, kada igrači završavaju takmičenja je 11. maj… Oni imaju rok još nekoliko dana da dođu. Nadam se da ćemo do 15. Maja biti kompletni – kazao je Kolaković. 
Prvi dizač reprezentacije Srbije Vlado Petković kazao je da su ambicije reprezentacije u predstojećoj sezoni visoke. 
-U ovoj godini, kao i svake, imamo Svetsku ligu i Svetsko prvenstvo u Poljskoj, dva izuzetno jaka takmičenja. U ligi nam je cilj fajnal-siks, dok je na SP plasman u polufinale želja – rekao je Petković. 
On je dodao da Srbija do uspeha može da dođe napornim radom. 
-Potrebno je da se pripazimo da ne bude povređenih, da dobro treniramo, a ukoliko tako bude bilo, ostvarićemo ta dva cilja – rekao je Petković. 
Reprezentacija Srbije će se takmičiti u jubilarnoj 25. Svetskoj ligi u elitnoj Grupi B sa selekcijama Rusije, SAD i Bugarske. U prvom meču dočekaće 30. maja Rusiju u Nišu, a dva dana kasnije će igrati u Beogradu. Odbojkaši će sve mečeve u Svetskoj ligi na domaćem terenu igrati petkom i nedeljom od 20.00. 

Povezana vest:  PIONIRKE – BALKANSKO PRVENSTVO 2016., Turskoj zlato i plasman na EP – Srbija osvojila četvrto srebro