BJ SRB MADJARSKA SELEKCIJA SRBIJE I STRUCNI STABOVI

KUGLANJE
Protiv Mađarske poslednji test za Brno

Prijateljski meč omladinskih i kadetskih kuglaških selekcija Srbnije i Mađarske odigraće se u subotu 3. maja na kuglani sa osam staza u Banji Junaković kod Apatina. Za obe selekcija ovaj susret biće poslednji test pred dva takmičenja za svetske titule u češkom gradu Brano pojedinačnom Svetskom kupu za kadete (pojedinačno – klasik i miks parovi, 11 – 13. maj) i juniorskom Šampionatu sveta (ekipno, pojedinačno – klasik, pojedinačno – sprint, tandemi, miks parovi i pojedinačno – za kombinaciju, 13 – 18. maj).
Selektori juniora Vojko Pavlović i kadeta Dragan Fatović odlučili su se za ovih deset igrača: Norbert Ernješi i Robert Ernješi (obojica Senta Visa prom), Igor Kovačić, Alen Kujundžić i David Lainščak (svi Crvena zvezda), Milorad Vojnović i Balaž Kovač (Polet PB Sombor), Marko Antić (Sloven, Ruma) i Čaba Zavarko (Vojvodina, Bačko Gradište). Omladinski reprezentativac Radovan Vlajkov (Banat, Zrenjanin) je lakše povređen i preskočiće ovaj prijateljski meč.
Na spisku selektora juniorki Julijane Vukadinović i kadetkinja Ljubomira Štetina su Maja Đukić (Radnički, NS), Ksenija Milosav i Angela Zolnai (SPC Vojvodina), Jelena Popov i Vesna Boškov (Banat, Zrenjanin), Hermina Lukač i Jovana Stantić (Pionir), Sanela Milosav (Kristal, Zrenjanin),Nina Kaćanski (Vojvodina, Bačko Gradište) i Kristina Ljubenović (Pobednik, Beograd).
Na kadetskom Svetskom kupu igraće po jedan kadet i kadetkinja, dok će se na juniorskom Šampionatu sveta u reprezentacijama biti po osam juniora i juniorki.
U Brnu će se od 18. do 24 maja odigrati i pojedinačno seniorsko Prvenstvo sveta (pojedinačno – klasik, tandemi, miks parovi, pojedinačno – sprint i pojedinačno -za kombinaciju).
Početak prijateljskog meča Srbija – Mađarska je u subotu u 9 časova, proglašenje pobednika je oko 15 časova.

Povezana vest:  Ignjatović najuspešnija u srpskom univerzitetskom timu