loptaPočelo prijavljivanje ekipa za takmičenje u Evropskim Kupovima CEV 2015. – krajnji rok za prijave 19. maj

Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, saopštila je da je počelo prijavljivanje klubova za Deniz bank Ligu šampiona 2015, Kup CEV 2015. i Kup Izazivača 2015. Krajnji rok za prijave je ponedeljak, 19. maj. U Evropskim Kupovima CEV 2015. pravo učešća steklo je devet klubova iz Srbije na osnovu rang liste Evropske odbojkaške konfederacije, pet u ženskoj i četiri u muškoj konkurenciji.
U konkurenciji odbojkašica Srbiju će predstavljati pet klubova, na osnovu plasmana u Wiener Stadtische Super ligi: Partizan Vizura u Deniz bank Ligi šampiona, Crvena zvezda (pobednik Kupa Srbije) i TENT iz Obrenovca u Kupu CEV, NIS Spartak iz Subotice i Jedinstvo iz Stare Pazove u Kupu Izazivača. Železničar iz Lajkovca je stekao pravo igranja u BVA Kupu. U konkurenciji odbojkaša Srbija će imati četiri predstavnika u kupovima CEV: Crvena zvezda će igrati u Deniz bank Ligi šampiona, u Kupu CEV će igrati Partizan Vizura, dok će u Kupu Izazivača Srbiju predstavljati Vojvodina NS Seme i Radnički iz Kragujevca. Ribnica iz Kraljeva je stekla pravo igranja u BVA Kupu.
Srbiju je u Evropskim kupovima 2014. predstavljalo ukupno 145 igračica i igrača iz Srbije (51 klub iz 22 zemlje), 6 klubova, 8 trenera, 14 sudija i 10 supervizora.
U Evropskim kupovima 2014. nastupilo je ukupno 179 klubova: 95 u muškoj i 84 u ženskoj konkurenciji.

Povezana vest:  SENIORI – KUP CEV 2014., Radnički iz Kragujevca stigao do boda u Beču