LOGO - BV WCH U 23 MISLOVICEBEACH VOLLEY – SP 2014. ZA IGRAČE DO 23 GODINE
Raško Jovanović i Saša Surla u Poljskoj – 18. nosioci u glavnom žrebu
 
U Mislovicama, u Poljskoj, danas je počelo SP 2014. za igračice i igrače do 23 godine. Srbiju će predstavljati Raško Jovanović i Saša Surla, koji su određeni za 18. nosioce u glavnom žrebu.
Prognoziranim žrebom, Raško Jovanović i Saša Surla bi trebalo da budu svrstani u F grupu, a rivali će im biti: Benet i David Ponjevac iz Nemačke, 6. nosioci, Lars Fredrik Tvinde i Hendrik Nikolaj Mol iz Norveške, 7. nosioci, Dimitar Kalčev i Branimir Grozdanov iz Bugarske, 19. nosioci, Oiniso Mtetva i Stiven Katvane iz Svazilenda, 30. nosioci, i Kosi Antoan Agbegninoli i Kosi Edoe Apezumon iz Togoa, 31. nosioci.
Sistemom takmičenja je predviđeno da 36 ekipa bude podeljeno u šest grupa. Po završetku takmičenja po grupama (svako sa svakim), po četiri najbolje ekipe iz svih šest grupa će se plasirati u finalnu fazu.
Prva dva kola grupne faze odigraće se u sredu, 11. juna, 3. i 4. kolo u četvrtak, 12. juna, a poslednje, 5. kolo u petak, 13. juna, kada će se odigrati i 1. kolo finalne faze.
U subotu, 14. juna će se odigrati 2. i 3. kolo finalne faze, a u nedelju, 15. juna polufinalni mečevi, kao i utakmica za treće mesto i finale.
Povezana vest:  Juniori Srbije i Bugarske odigraće dve prijateljske utakmice u Rumi