CEV2013Počelo CEV Evropsko prvenstvo u odbojci na pesku na Štrandu

Danas je u Novom Sadu otpočelo nadmetanje evropskih odbojkaških velemajstora u okviru CEV Evropskog prvenstva u odbojci na pesku – Masters Novi Sad 2014, jednog od najprestižnijih turnira koji se održava pod okriljem Evropske odbojkaške konfederacije, a koji će trajati do subote, 5. jula. Ulaz na tribine je slobodan za sve posetioce, koje očekuju vrhunski mečevi, sjajna zabava, kao i brojne nagrade.
Šestu godinu zaredom, Odbojkaški savez Srbije i kompanija „Vip mobile“ dovode u Srbiju najzvučnija imena iz sveta evropske odbojke, a ove godine će se takmičiti čak 80 muških timova iz 28 zemalja, uključujući i 6 timova iz Srbije. Novi Sad Masters 2014 počeo je danas mečevima za ulazak u kvalifikacije kroz državnu kvotu, a takmičenje se nastavlja u sredu, kvalifikacionim duelima u kojima će se nadmetati 32 tima. Najboljih 8 timova iz kvalifikacija obezbediće plasman na glavni deo turnira, gde ih čeka 16 timova koji su učešće obezbedili na osnovu bodova na rang listi Evropske odbojkaške konfederacije. Tri domaća tima učestvuju u glavnom žrebu: Siniša Antonić/Marko Galešev, Stefan Basta/Miljan Kiković i Saša Surla/Raško Jovanović. U četvrtak, 3. jula i petak, 4. jula odigraće se utakmice u okviru glavnog žreba, gde će se 24 ekipe boriti za plasman i poene na CEV i FIVB rang listi, kao i za ukupan nagradni fond od 25.000 evra. U subotu, 5. jula na programu su polufinalni mečevi (u 12 i 13 časova), kao i utakmica za treće mesto (15 časova) i finale (16 časova).
Za najmlađe posetioce turnira uzrasta do 14 godine još jednom je organizovana „Vip Beach Masters škola odbojke“, koju će voditi naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić. Školica kroz koju je ove sezone prošlo 2.450 dece, biće organizovana od utorka do petka (2-4. jula) u 10 i 17 časova, kao i u subotu (5. jula) u 14 časova. Svi zainteresovani klinci mogu besplatno da nauče tehnike ovog sporta, samo dolaskom na terene na Štrandu, bez dodatnih prijava.
Ovogodišnja sezona takmičenja u odbojci na pesku po prvi put ima i svoj zvanični telefon, LG G2 Mini, sa posebno kreiranom Android aplikacijom „Vip Beach Masters“, koja korisnicima omogućava da nauče osnovne poteze odbojke na pesku, kao i da isprate sve informacije u vezi sa takmičenjem.

Povezana vest:  Aleksandra Frajtović i Ana Nenadović i Miljan Kiković i Marko Nikolić trijumfovali u Velikom Gradištu