terzic epTerzić: Mnogo nam znači pobeda

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da današnji trijumf protiv Kine u Makau mnogo znači njegovoj ekipi u psihološkom smislu.
-Ova utakmica nam mnogo znači, ne zbog samog Gran Prija, već zbog naše ekipe… Pre svega igračice bi trebalo da budu svesne da mogu da igraju sa vrhunskim ekipama na visokom nivou i da možemo da ih pobeđujemo – rekao je Terzić, a prenosi Odbojkaški savez Srbije.
Ženska odbojkaška selekcija Srbije pobedila je danas, posle velike borbe, Kinu sa 3:2 u setovima, a Terzić je ocenio da su njegove izabranice odigrale meč sa mnogo više energije i motivacije.
-Na ovom turniru imamo sličnu situaciju da igramo neke mečeve sa manje energije, nego neke druge. Danas smo protiv Kine igrali sa mnogo više motiva i energije, nego juče, a razlog toga je nepoznat – rekao je Terzić.
On je rekao da ekipa mora da prevaziđe psihološke probleme što pre.
-To su stvari koje moramo da prevaziđemo, to su neke stvari koje defintivno utiču na rezultat ove ekipe, jer smo tokom Gran Prija izgubili od Tajlanda, Japana, ekipa koje su osvojile vrlo mali broj bodova u ovom takmičenju. To je veliki problem i treba ga rešavati u najskorije moguće vreme – rekao je Terzić.
Selektor Srbije kazao je da njegove igračice sutrašnji meč protiv Južne Koreje treba da odigraju sa istim žarom kao i protiv Kine.
-Utakmica protiv Koreje nam mnogo znači, ne zbog samog plasmana u GP, već kao jedan pokazatelj kako ekipa treba da se ponaša na terenu. Treba da je odigramo sa istim žarom, htenjem, motivacijom… Da odigramo najbolje što je moguće, a tabela… Pa to će zavisti i od ostalih utakmica – rekao je Terzić.
Srbija će se sutra od 7.00 po srednjeevropskom vremenu u Makau sastati sa Južnom Korejom u poslednjoj utakmici trećeg vikenda I divizje Gran Prija.

Povezana vest:  JUNIORI – XVI SP 2011, Žarković saopštio širi spisak za SP u Brazilu