spitfire-u-akcijiRed Bull Air Race sutra u Askotu

Ovaj vikend može biti presudan za Pola Bonoma i Najdžela Lemba, dva britanska pilota koji se nadaju da će postići prednost u šampionatu nad Hansom Arhom iz Austrije, iznad zelene trave njihove domovine.
Bonom, koji je na 13 poena zaostatka iza Arha i nalazi se na drugom mestu, probudio je britanski duh borbenog buldoga kada je poleteo nebom iznad Askota u avionu Spitfire iz 1940. godine, tokom najave dešavanja. Ovo je prvi put posle šest godina da se Red Bull Air Race šampionat održava na britanskoj obali i isčekivanje je zaista napeto.
Najdžel Lemb, koji je za jednu poziciju i tri poena iza Bonoma, je podjednako motivisan za borbu u UK, rekavši: „Voleo bih da pobedim na domaćem terenu, siguran sam da će biti bolje nego u Maleziji, iako je to bila moja prva pobeda. Pobeda u Askotu bi mi mnogo značila.“
Teren iznad kojeg će se leteti je poznata Askot staza, koja je više navikla na topot kopita, a ne urlik motora. Ovo će takođe biti i prva trka ove godine koja će se održati iznad zemlje, a ne vodene površine. Sve ukazuje da će ovo biti spektakularna trka koju ne treba propustiti.
Uživajte u tizer videu iznad i ne propustite prenos uživo na redbullairrace.com u nedelju, 17. avgusta.

Povezana vest:  „Trofej Beograda” u sportskom penjanju za vikend na Novom Beogradu

PHOTO: Nathan Gallagher/Red Bull Content Pool