kolakovic nem

Kolaković: Motivisano i snažno i protiv Venecuele

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da na Svetskom prvenstvu nema slabih reprezentacija i da zato i protiv Venecuele njegova ekipa treba da odigra jako i motivisano. 
-Nema slabih, mora da se igra jako ceo meč, bez padova koncetracije. Moramo da preuzmemo stvari u svoje ruke i tako moramo da igramo naredna dva meča – rekao je Kolaković u Vroclavu. 
Odbojkaška reprezentacija Srbije sutra igra protiv Venecuele, utakmicu četvrtog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu u Poljskoj. 
-Reprezentacija Venecuale je jako agresivna, možda nisu fizički dominantni ali su improvizatori. Imali su sjajnih poena protiv Poljske i mogu da budu jako nezgodni ako im se dopusti da ispolje tu argesivnost. Nisu po rejtingu na našem nivou, ali ih moramo uvažavati – kazao je Kolaković. 
Kolaković je naveo da će u meču protiv Venecuele, ali i Kameruna, sigurno biti rotacija u timu, odnosno da Svetsko prvenstvo zahteva da svi igrači budu uključeni. Odbojkaši Srbije su u dosadašnjem delu šampionata sveta izgubili od Poljske, a pobedili su Argentinu i Australiju. 
-Otvaranje Svetskog prvenstva nije proteklo onako kako smo očekivali. Očigledno da smo se više divili tom događaju nego što smo učetsvovali u njemu – rekao je Kolaković. 
-Sledeća dva meča su bila jako važna sa bodovnog stanovišta. Protiv Australije smo imali određene padove u setovima koje smo dobijali, a naročito u setu koji smo gubili, osim u četvrtom koji smo stvarno odigrali kako treba. Pred duele sa Venecuelom i Kamerunom mogli bismo te stvari da popravimo – dodao je on. 
Kolaković je istakao i da njegova ekipa mora da zadrži nivo motivacije, ali i da smanji broj greška na servisu. 
-Izuzetno je teško igrati sa ovolikim brojem grešaka iz servisa. Nadam se da će se to uravnotežiti kada dođemo u drugu grupu – kazao je Kolaković. 
Meč između Srbije i Venecuele igra se sutra od 16.30u Vroclavu. 

Povezana vest:  SP POLJSKA 2014, Srbija bolja od Argentine - 3:1