aleksandra krunic tss

Krunić prezadovoljna igrom, želi da napreduje

Srpska teniserka Aleksandra Krunić rekla je danas da je prezadovoljna svojom igrom na Otvorenom prvenstvu SAD i da joj je, posle ulaska među najboljih 100 igračica na svetu, cilj da još više napreduje. 
-Mnogo sam napredovala, pre svega na psihološkom planu. Smirila sam se, kontrolišem emocije, više verujem sebi, tolerišem greške. Trudim se da budem što više pozitivnija – rekla je Krunić u razgovoru s novinarima u Beogradu. 
Alekandra Krunić je na Otvorenom prvenstvu SAD došla do osmine finala gde je izgbila od Viktorije Azarenke, ali je prethodno izbacila favorizovanu Petru Kvitovu. Ona je plasmanom u osminu finala Ju es opena prvi put u karijeri ušla među 100 najboljih teniserki. Ona će na narednoj WTA listi sa 145. mesta „skočiti“ do 91. mesta. 
-Svi oko mene su presrećni jer znaju koliko sam dugo imala barijeru da se probijem u prvih 100 i nadam se da ću ići samo na gore. Moram da igram što konstantije, jer kako sam ušla među 100 tako mogu i da izađem odatle – rekla je Krunić. 
Srpska teniserka je navela i da je bila razočarana posle poraza od Azarenke. 
-Dosta sam bila razočarana posle poraza od Azarenke, iako je to malo nezahvalno. Ali, imala sam mnogo šansi i da sam malo iskusnija i odmornija mislim da bih mogla više – ocenila je Krunićeva. 
Ona je kazala da nije očekivala da će imati toliku podršku navijača u Njujorku, ali da je to zaslužila time što se borila za svaki poen. Krunić je navela da joj je cilj da do kraja godine zadrži poziciju koja će je direktno odvesti u glavni žreb Otvorenog prvenstva Australije. 
-Na Australijan openu nema razloga za veću tenziju nego šsto je bila na Ju es openu. Moram da budem rasterećena, da podignem nivo kondicije. Imam još dosta prostora za rad i treba da ostanem pozitivna i dobra prema sebi – rekla je Krunić. 
Ona je navela i da joj je od teniserki u Njujorku najveća podrška bila Jelana Janković koja joj svakog dana davala savete i navijala da uspe. 

Povezana vest:  Vavrinki treća titula u nizu na turniru u Čenaju