vanjaVladimir Grbić na Specijalnoj olimpijadi u Antverpenu
 
Vladimir Grbić, potpredsednik OSS, i ambasador Specijalne olimpijade, igrao je u promotivnoj utakmici u okviru programa „Ujedinjena odbojka“ na letnjim igrama Specijalne olipmijade Evrope 2014, koja se održava u Antverpenu, u Belgiji od 13. – 20. septembra.
Egzibiciona utakmica je na najlepši način promovisala veliko poštovanje, ali i uključivanje osoba sa intelektualnim poteškoćama u svakodnevni život i sportska takmičenja.
– Oduševljen sam što sam učestvovao u ovom meču i programu „Ujedinjena odbojka“. U ujedinjenom sportu nema gubitnika, ovde su svi pobednici. Ovo je veoma posebna vrsta sporta koja podržava svakoga ko na svoj način učestvuje u igri. – istakao je Vladimir Grbić.
Letnje igre Specijalne olimpijade Evrope 2014. predstavljaju najveći sportski događaj u Evropi za sportiste sa intelektualnim invaliditetom. Na igrama učestvuje 2000 sportista i 1000 trenera iz 58 zemalja, koje se takmiče u 10 sportova, a pomaže im 6000 volontera.
Povezana vest:  „VIP BEACH VOLLEY LIGA 2012.“ – PRVENSTVO SRBIJE U ODBOJCI NA PESKU, Isidora Egić i Aleksandra Frajtović i Siniša Antonić i Marko Galešev pobednici turnira u Bačkoj Palanci