blockbaster leot-2014Od sutra filmska revija Blokbaster u tri grada

Filmska revija „Blokbaster“ biće održana u Beogradu, Novom Sadu i Nišu od sutra do 21. septembra, sa sedam filmova različitih žanrova, najavio je organizator „Megakom“.
Program obuhvata i holivudsku produkciju, kao što je mistična avantura „Lavirint – Nemoguće bekstvo“ studija „20th Century Fox“, i francuske i italijanske hitove.
Zasnovan na istoimenom bestseleru Džejmsa Dašnera, film „Lavirint – Nemoguće bekstvo“ (The Maze Runner) biće premijerno prikazan u okviru Blokbaster revije 17. septembra u bioskopu „Sinepleks“ na Ušću.
Program na terenima KK Crvena zvezda na Kalemegdanu dan kasnije otvara istorijska avantura „Templar: Krv za krv“ (Ironclad 2: Battle For Blood).
Narednih večeri na Kalemegdanu biće prikazano još pet filmova u bioskopu pod vedrim nebom. U slučaju kiše projekcije se premeštaju u Dvoranu Doma sindikata.
Program revije u Novom Sadu odvijaće se u bioskopu Arena Sinepleks, dok će Nišlije moći da je gledaju u bioskopu Vilin Grad.
Priča „Lavirinta“ smeštena je u mračnu, postapokaliptičnu budućnost. Mladi Dilan O’Brajen igra Tomasa, momka koji se budi u liftu i ne seća se svog imena. Ubrzo upoznaje mladiće koji već dve godine preživljavaju na Ledini, pokušavajući da pobegnu iz misterioznog Lavirinta koji okružuje njihov životni prostor.
Film „Templar: Krv za krv“ režirao je Džonatan Ingliš, koji je radio i scenario sa Stivenom Mekdulom za ovaj nastavak filma „Templar“ iz 2011. godine.
Deo spektakularnih scena sniman je u Beogradu i Kraljevu. Jednu od zapaženijih uloga ostvario je naš Predrag Bjelac, dok glavne role igraju Mišel Ferli, Roksen Meki i Rouzi Dej.
Radnja prati plaćenike koji su okupljeni oko mladog plemića u pokušaju da odbrane njegov posed i spasu porodicu od klana keltskih pljačkaša, zaslepljenih osvetom i žednih krvi. Jedan od plaćenika koji je preživeo opsadu dvorca Ročester ima grižu savesti zbog strašnih zločina koji su se tada desili.
Džon Litgou i Alfred Molina, uz Marisu Tomei, igraju u drami „Ljubav je čudna stvar“ (Love is Strange) Ajre Saksa, koja je premijeru imala ove godine na Sandens festivalu.
U filmu Ben i Džordž odlučuju da nakon 39 godina provedenih zajedno, iskoriste mogućnost da se venčaju zahvaljujući novom zakonu o gej brakovima. Međutim, po povratku sa medenog meseca, Ben dobija otkaz sa pozicije horskog dirigenta u katoličkoj školi i par shvata da više ne može da plaća kiriju za stan. Pitanje je da li njihova ljubav može da opstane kad počnu da žive odvojeno zbog loše finansijske situacije.
Krimi drama „Prljava isporuka“ (The Drop) reditelja Mihaela Roskama snimljena je po scenariju poznatog pisca romana u ovom žanru Denisa Lihejna (Lehan).
U jakom glumačkom ansamblu su Tom Hardi, Numi Rapas i Džejms Gandolfini (koji je u međuvremenu preminuo).
Prema sinopsisu, Bob Saginovski se našao u centru pljačke koja je pošla naopako. Ubrzo je pokrenuta policijska istraga koja „kopa“ duboko u prošlost porodica u Bobovom naselju. Svima u naselju zajedničko je jedno – rade zajedno da bi preživeli i ne pitaju za cenu.
Zabavnu akcionu komediju „Hajde da budemo panduri“ (Let’s be Cops) režirao je Luk Grinfild, a glavne uloge igraju Džejk Džonsons i Dejmon Vajans mlađi.
Dva najbolja prijatelja odlučuju da se kostimiraju u policajce na maskenbal žurci u komšiluku. Ođednom postaju senzacija. Shvataju da im te uloge savršeno odgovaraju. Nastavljaju da vode živote kostimirani u policajce. Međutim, kada novopečeni „heroji“ shvate da takav život nije nimalo lak i kad ih okruže kriminalci, gangsteri i korumpirani detektivi, odlučuju da ostave lažne policijske značke po strani.
Na programu je i francuska hit komedija „Šta smo bogu zgrešili“ (Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?). Režiju potpisuje Filip de Šoveron, koji je na scenariju radio sa Gijom Lorenom.
To je priča o porodici Kloda i Mari, koji imaju četiri prelepe ćerke. Tri naslednice su imale multikulturna venčanja koja roditelji nisu baš divno prihvatili. Kada najmlađa ćerka, Laura, odluči da se uda za Čarlsa, to ih potpuno obori s nogu. Napokon su dočekali jedno tradicionalno venčanje. Međutim, kada mezimica saopšti da je njen budući muž poreklom iz Afrike, stvari se komplikuju, a roditelji se nađu usred rasnog, nacionalnog i verskog sukoba.
Glavne uloge igraju Kristijan Klavije, Šantal Lobi i Ari Abiten.
Na zatvaranju revije biće prikazana italijanska drama „Ljudski kapital“ (Il capital umano) reditelja i scenariste Paola Virzija.
Smeštena na jezeru Komo u Italiji, radnja počinje uoči Badnje večeri, kada mladog biciklistu udara džip na ulici. Film prati kako će saobraćajna nesreća promeniti život bogate porodice Bernači i porodice Roveli koja se nalazi na ivici bankrota. Neverovatna priča u kojoj su isprepletane ljubav i ambicija, otkriva kakve su posledice kad se pogrešno vrednuje ljudski život.
Glavne uloge igraju Fabricio Bentivoljo, Matilde Đioli i Valerija Bruni Tadeski.

Povezana vest:  Najgledaniji filmovi u britanskim bioskopima