terzic ep

Terzić zadovoljan nastupom protiv Kazahstana

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je zadovoljan igrom ekipe na utakmici u kojoj je danas pobedila Kazahstan na Svetskom prvenstvu u Italiji. 
-Može se reći da je igra bila izuzetno sigurna, da smo neke stvari odradili maksimalno dobro u terenu. Nije to verovatno bilo odigrano punom snagom, pre svega što se tiče servisa i napada, ali nije ni bilo potrebe, trebalo je samo maksimalno koncentrisano, pogotovo u bloku i odbrani, jer Kazazahstan igra brzo – rekao je Terzić posle meča. 
Srbija je za nešto više od sata igre u Veroni pobedila Kazahstan sa 3:0 i tako ostvarila i drugu pobedu u drugoj fazi Svetskog prvenstva. 
-Uspeli smo u najvećem delu utakmice da zaustavimo njihove napade I to je bio uslov da dobijemo utakmicu vrlo lako. Možemo zaista da budemo zadovoljni kako je to izgledalo – rekao je Terzić. 
Sutra je na Svetskom prvenstvu dan pauze, a Srbija u petak igra protiv SAD, jednog od glavnih favorita turnira. 
-SAD su do sada najviše pokazale na ovom Svetskom prvenstvu. Ako se gleda dosadašnji učinak, sigurno su glavni favoriti za osvajanje zlatne medalje. Ali, mi volimo da igramo takve utakmice, uvek smo uglavnom dobro igrali takve mečeve. Ova utakmica s jedne strane znači, a s druge ništa nije izgubljeno ako ne pobedimo, tako da su svi preduslovi tu da odigramo dobar meč – rekao je Terzić. 
Brankica Mihajlović je kazala da Kazahstan nije bio na nivou Srbije. 
-Ipak Kazahstan nije neko ko može da nam parira po kvalitetu, uz dužno poštovanje. Ukazali smo im poštovanje iako nisu na našem nivou i zato smo tako dobro igrale. To je ključ svega, poštovale smo sve što nam je rečeno sa sastanku. Najbitnija je koncentracija u tim momentima – rekla je ona. 
Srbija u petak igra protiv SAD, a posle je čeka i Rusija. 
-Ako mislimo da prođemo u treću fazu, idemo na sve ili ništa. Protiv Rusije i Amerike moramo da igramo najbolje što možemo i da napravimo iznenađenje. I Rusija i SAD su ispred nas po rejtingu, ali naravno da nećemo izaći na teren i čekati da nas pobede, nego ćemo dati sve od sebe da prođemo u tu treću fazu – rekla je ona. 

Povezana vest:  Seniorke Srbije u Italiji četvrti put na Svetskom prvenstvu