seniorke srb-nemXXIX EP 2015.

Srbija u D grupi u Ajndhovenu sa Nemačkom, Rumunijom i Češkom

Ženska seniorska reprezentacija Srbije igraće u D grupi XXIX EP 2015. u Ajndhovenu, sa Nemačkom, Rumunijom i Češkom, odlučeno je danas žrebom u Gradskoj kući u Antverpenu, u Belgiji.

U B grupi u Antverpenu igraće Belgija, Turska, Mađarska i pobednik dvomeča Azerbejdžan – Slovačka, u A grupi u Apeldornu igraće Holandija, Italija, Poljska i pobednik dvomeča Francuska – Slovenija, dok će u C grupi u Roterdamu igrati Rusija, Hrvatska, Bugarska i pobednik duela Ukrajina – Belorusija.

XXIX EP 2015. odigraće se u Antverpenu, u Belgiji i Apeldornu, Ajndhovenu i Roterdamu (finale) u Holandiji od 25. septembra – 04. oktobra.

Povezana vest:  JUNIORI SP, Srpski juniori u polufinalu Svetskog prvenstva

Aleksandar Boričić, predsednik OSS i prvi potpredsednik CEV, predstavljao je Odbojkaški savez Srbije na žrebu u Begliji.

Žrebom za EP je rukovodio Luis Mučaga iz Španije, član Sportsko – organizacione komisije CEV. Goste su najpre pozdravili Andre Mejer iz Luksembruga, predsednik CEV, Nabila Ait Daud, gradski većnik Antverpena, Hans Nojkerke i Vili Bruninks, predsednici Odbojkaških federacija Holandije i Bewlgije, a zatim i Virdžini de Karne iz Belgije i Peter Blanže iz Holandije, direktori EP 2015. u Belgiji i Holandiji.

– Grupe su očekivano jake. Naročito, ako se uzme u obzir da je mnogo kvalitetnih ekipa čekalo da bude žrebano, odnosno da nisu bili među nosiocima. Tu mislim na Nemačku, Tursku, Bugarsku. Bez obzira na rivale, naš cilj je plasman u finale. Nadam se da će igračice biti zdrave, a siguran sam da ćemo se dobro spremiti i truditi se da zaigramo u borbi za zlato. – rekao je Zoran Terzić, prvi trener seniorki Srbije.

Povezana vest:  Više od 800 000 evra nagradnog fonda u Kupu CEV i Kupu Izazivača

U III rundi kvalifikacija igraće: Francuska – Slovenija, Azerbejdžan – Slovačka i Ukrajina – Belorusija.

III runda kvalifikacija odigraće se 23./24. maja i 30./31. maja 2015. U III rundi kvalifikacija odigraće se po dve utakmice (kod kuće i u gostima), posle kojih će biti poznato svih 16 selekcija učesnica EP 2015.

SENIORKE – XXIX EP 2015. – ANTVERPEN (BELGIJA), ROTERDAM, APELDORN I AJNDHOVERN (HOLANDIJA) – 25. SEPTEMBAR – 4. OKTOBAR – SASTAVI GRUPA:

Povezana vest:  KADETKINJE, KVALIFIKACIJE ZA IX EP 2011, Srbija domaćin A grupe – rivali Grčka, Hrvatska, Portugalij

D GRUPA – AJNDHOVEN:

SRBIJA, NEMAČKA, RUMUNIJA, ČEŠKA

B GRUPA – ANTVERPEN:

BELGIJA, TURSKA, MAĐARSKA, POBEDNIK DUELA AZERBEJDŽAN – SLOVAČKA

A GRUPA – APELDORN:

HOLANDIJA, ITALIJA, POLJSKA, POBEDNIK DUELA FRANCUSKA – SLOVENIJA

C GRUPA – ROTERDAM:

RUSIJA, HRVATSKA, BUGARSKA, POBEDNIK DUELA UKRAJINA – BELORUSIJA