vizurakzs-002
Partizan Vizura dočekuje Kan u utorak u dvorani Šumice
 
Odbojkašice Partizana Vizure će u okviru 2. kola E grupe Deniz bank Lige šampiona 2015. dočekati Kan, za koji igra Sanja Bursać. Utakmica će se odigrati sutra (utorak, 25. novembar) od 17,00 časova u dvorani Šumice u Beogradu, uz direktan prenos na RTS 2.
Na današnjoj konferenciji za novinare u prelepom ambijentu hotela New Belgrade, prisutnima se obratio Zoran Radojičić, predsednik OK Vizura
– Sve ono što smo radili dugi niz godina počelo je da nam se vraća. U Istanbulu je rezultatski počelo loše po nas, međutim ovako malada i talentovana ekipa je možda i suviše imala repsekta prema protivniku i bila fascinirana dvoranom i imenima igračica koje nastupaju za Vakifbank. S druge strane videli smo u pojedinim momentima igre da protiv njih ipak može da se igra. Mi imamo prostora i mogućnosti da odigramo mnogo bolje. Sutra igramo protiv Kana i siguran sam po raspoloženju ekipe i svih nas koji smo se potrudili da upriličimo ovako veliki događaj u teškim trenucima za Srbiju i srpski sport da ćemo sve to u utakmici i opravdati. Mi imamo jako puno talentovanih igračica u timu, kao i Tijanu Bošković koja je već iskusila čari igranja velikih i važnih utakmica i baš ona će biti ta koja će svojim drugaricama u ekipi reći kako treba da se igra i da se ponaša u ovakvim mečevi.
Presednik Radojičić je dodao da ni malo nije bilo lako organizovati sve za Ligu šampiona:
– U svim normanim i uređenim državama organizaciju ovakve utakmice sprovode Federeacije. Na žalost naša Federacija je siromašna, pomogla je koliko je mogla ali uglavnom 99% je sve spalo na kulub. Nije bilo lako ali rekao sam devojkama da će svima nama vratiti za ovo tako što će dobro igrati. Želja mi je da devojke odigraju najbolje što mogu a ukoliko to bude dovoljno za trijumf zašto da ne. Najiskrenije, očekujem da sutra protiv Kana ostavimo srce na parketu i očekujem pobedu.
Bianka Buša kapiten Vizure: Imali smo tešku utakmicu u Istanbulu verovatno zato što je bila prva međutim svakako i trema jer je Vakif jedna od najboljih evropskih ali i svetskih ekipa. Protiv Kana ćemo ući opuštenije to je sigurno, motiva imamo jer je ovo ipak utakmica Lige šampiona. Iskoristila bih priliku da se zahvalim predsedniku Radojičiću što nam je omogućio da igramo jedno ovakvo takmičenje . Sutra možemo da pokažemo svoj maksimum i mislim da će to biti dovoljno za dobar rezultat. Ja bih pozvala publiku da dođe u što većem broju jer će nam dati energiju više i motiv da utakmicu što bolje odigramo.
Slobodan Radivojević, trener Vizure: O motivu ne treba puno pričati, on je uvek prisutan u ovakvim mečevima. Bitno je da smo psihološku barijeru probili u Istanbulu i da samo sada spremni. Ekipa Kana je izuzetno kavlitetna i pre svega iskusna, neke naše igračice nemaju ukupno godina koliko pojedine iz Kana imaju sezona nastupanja na ovakvim i sličnim utakmicama. Mislim da ćemo uz tu neku energiju koju ćemo svi uložiti pružiti maksimum a za koliko će to biti dovoljno, to ćemo videti. Ne pitamo se samo mi već i iskusni protivnik. Naoštrili smo se i nadam se da ćemo poboljšati sliku u odnosu na onu prvu utakmicu u Istanbulu.
O povređenim igračicama trener je dodao: Ljiljana Ranković i Maja Aleksić neće nastupati u sutrašnjoj utakmici. Možda smo mogli da napravimo dodatan napor da ih aktiviramo ali mislimo da je to u ovom trenutku nepotrebno. One će već biti spremen za sledeću prvenstvu a sigurno i za utakmicu Lige šampiona.
 
SENIORKE – DENIZ BANK LIGA ŠAMPIONA 2015. – REZULTATI I RASPORED E GRUPE:
1. KOLO:
13. NOVEMBAR – ISTANBUL (DVORANA BURHAN FELEK):
VAKIFBANK ISTANBUL – PARTIZAN VIZURA 3:0 (25:18, 25:10, 25:19)
12. NOVEMBAR – KAN:
KAN – NORDMEKANIKA PJAĆENCA        3:2 (16:25, 25:21, 15:25, 25:23, 15:12)
TABELA:
1. VAKIFBANK               1    1    0    3:0       3
2. KAN                          1    1    0    3:2       2
3. PJAĆENCA                1    0    1    2:3       1
4. PARTIZAN VIZURA    1    0    1    0:3       0
 
2. KOLO:
25. NOVEMBAR – BEOGRAD (DVORANA ŠUMICE):
PARTIZAN VIZURA – KAN          17,00 (RTS 2)
26. NOVEMBAR – PJAĆENCA:
NORDMEKANIKA PJAĆENCA – VAKIFBANK ISTANBUL           20,30
 
3. KOLO:
9. DECEMBAR – BEOGRAD (DVORANA ŠUMICE):
PARTIZAN VIZURA – NORDMEKANIKA PJAĆENCA          19,00
11. DECEMBAR – ISTANBUL:
VAKIFBANK ISTANBUL – KAN          20,30 (19,30)
 
4. KOLO:
14. JANUAR – PJAĆENCA (DVORANA PALABANKA):
NORDMEKANIKA PJAĆENCA – PARTIZAN VIZURA          20,30
13. JANUAR – KAN:
KAN – VAKIFBANK ISTANBUL          20,30
 
5. KOLO – 21. JANUAR:
KAN (DVORANA POBEDE):
KAN – PARTIZAN VIZURA          20,30
ISTANBUL:
VAKIFBANK ISTANBUL – NORDMEKANIKA PJAĆENCA           20,30 (19,30)
 
6. KOLO – 28. JANUAR:
BEOGRAD (DVORANA ŠUMICE):
PARTIZAN VIZURA – VAKIFBANK ISTANBUL      19,00
PJAĆENCA:

NORDMEKANIKA PJAĆENCA – KAN        20,30

Povezana vest:  SENIORKE – 47. KUP SRBIJE – ČETVRTFINALE, NIS Spartak pobedio Jedinstvo posle četiri seta