Ronnie OSullivan 2014

O’Saliven želi petu titulu na Otvorenom prvenstvu UK

Petostruki svetski šampion u snukeru Roni O’Saliven rekao je danas da želi da popravi rezultat na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog kraljevstva i peti put u karijeri osvoji taj turnir. O’Saliven je do sada četiri puta osvajao Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog kraljevstva, a poslednji put trijumfovao je pre sedam godina, kada je u finalu pobedio Stivena Megvajera sa 10:2. 
-Čudno je. Otvoreno prvenstvo je godinama bio turnir na kome sam osvojio najviše trofeja, iako sam osvajao i Masters i Svetsko prvenstvo. U poslednje vreme, dobro mi ide u ta dva takmičenja, ali ne i na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog kraljevstva – rekao je O’Saliven, preneli su britanski mediji. 
On je prvi trofej u karijeri osvojio upravo na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog kraljevstva kada je imao 17 godina. 
-Taj turnir je poseban za mene, pošto je jedan od najvrednijih u snukeru, ali i jer je tu počeo moj uspeh. To je prvi veliki turnir koji sam osvojio, a to nikada ne zaboravite. Osvojio sam ga sa 17 godina i to je bilo neverovatno iskustvo – rekao je 38-godišnji snukeraš. 
-Prošlo je sedam godina otkako sam poslednji put osvojio taj turnir, sada imam pet titula svetskog šampiona i pet na Mastersu i ispada da zaostajem na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog kraljevstva. Poslednjih godina nisam postigao onoliko koliko sam želeo i to bih želeo da ispravim – dodao je O’Saliven. 
Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva održaće se od 25. novembra do 7. decembra u Barbikan centru u Jorku, a O’Saliven će u prvom kolu igrati protiv Danijela Velsa. Bivši svetski prvak Nil Robertson braniće titulu. 
-Želeo bih da osvojim petu titulu u Jorku, pre nego što završim karijeru. Volim Jork, tamo mogu da trčim i da uživam. Sve do finala mečevi će se igrati na 11 frejmova i to je pomalo lutrija. Do sada je bilo na 17 frejmova i imao sam veće šanse, pošto duži mečevi odgovaraju jačim igračima. Daću sve od sebe – rekao je O’Saliven. 

Povezana vest:  NHL LIGA, Islandersi upisali 14. uzastopni poraz!