ZM 4II EVROPSKA LIGA 2010.

Počele pripreme – Pre Evropske lige dva meča protiv Perua

 

Ženska seniorska reprezentacija Srbije današnjim okupljanjem u beogradskom hotelu „M“ počela je pripreme za II Evropsku ligu 2010. Zoran Terzić, prvi trener seniorki Srbije na pripreme je pozvao 20 igračica.

Na spisku su:

TEHNIČARI: MAJA OGNJENOVIĆ (EZAČIBAŠI ZENTIVA ISTANBUL, TURSKA), BOJANA ŽIVKOVIĆ (CRVENA ZVEZDA) I KRISTINA ČEŠLJAR (SPARTAK, SUBOTICA).

KOREKTORI:IVANA ĐERISILO (GALATASARAJ ISTANBUL, TURSKA), JOVANA BRAKOČEVIĆ (KONELJANO, ITALIJA) I SANJA STAROVIĆ (RABITA BAKU, AZERBEJDŽAN).

LIBERA:SUZANA ĆEBIĆ (METAL GALACI, RUMUNIJA) I SILVIJA POPOVIĆ (RABITA BAKU, AZERBEJDŽAN).

Povezana vest:  Terzić: Srpski inat je presudio u borbi za zlato

BLOKERI:NATAŠA KRSMANOVIĆ (GALATASARAJ ISTANBUL, TURSKA), STEFANA VELJKOVIĆ (CRVENA ZVEZDA), MILENA RAŠIĆ (DINAMO AZOTARA PANČEVO), DRAGANA MARINKOVIĆ (SKAVOLINI PEZARO, ITALIJA) I NAĐA NINKOVIĆ (CRVENA ZVEZDA).

PRIMAČI:JELENA NIKOLIĆ (VAKIFBANK GUNEŠ ISTANBUL, TURSKA), BRIŽITKA MOLNAR (PANATINAIKOS ATINA, GRČKA), JOVANA VESOVIĆ (VOLERO CIRIH, ŠVAJCARSKA), JASNA MAJSTOROVIĆ (BEŠIKTAŠ ISTANBUL, TURSKA), SARA KLISURA (SPARTAK SUBOTICA), AMADEA DURAKOVIĆ (KAN, FRANCUSKA) I ANA BJELICA (CRVENA ZVEZDA).

Na prozvici u hotelu „M“ Zoranu Terziću se javilo 16 igračica. Suzana Ćebić će se, zbog smrtnog slučaja u porodici, krajem sedmice priključiti pripremama. Dragana Marinković će početi sa pripremama po završetku finalne serije plej – ofa u Italiji. Kristina Češljar se nije odazvala pozivu zbog obaveza na fakultetu, dok se dolazak Sanje Starović očekuje tokom dana.

Povezana vest:  Rabita u polufinalu protiv Dinama iz Krasnodara, u drugom polufinalu Atom Trefl Sopot – Galatasaraj

ZM 7Pre početka Evropske lige 2010. planirano je odigravanje dve prijateljske utakmice protiv Perua u Beogradu, a tačni termini će naknadno biti saopšteni. Odbojkašice Srbije, pobednice premijernog izdanja Evropske lige 2009, igraće u II Evropskoj ligi 2010. u A grupi sa Bugarskom, Rumunijom i Velikom Britanijom. Srbija će biti domaćin u Kladovu, Smederevu i Subotici. Seniorke Srbije će u okviru I vikenda, 11. i 12. juna ugostiti Veliku Britaniju u Kladovu. Tokom II vikenda, 19. i 20. juna, Rumunija će gostovati u Smederevu, a u okviru III vikenda, 25. i 26. juna, Srbija će dočekati Bugarsku u Subotici. Potom slede gostovanja u Šefildu, u Velikoj Britaniji (03. i 04. jula), u Konstanci, u Rumuniji (09. i 10. jula) i u Gabrovu, u Bugarskoj (17. i 18. jula). Srbiju će u II EL 2010. predstavljati i Nenad Davidović, Boris Kolarević i Ivan Lazarević, međunarodne sudije iz Srbije, koji će suditi utakmice u B grupi.

Povezana vest:  SENIORKE I SENIORI – SP 2014., Prijavljeno rekordnih 295 reprezentacija

Finalni turnir II Evropske lige 2010. odigraće se 24. i 25. jula u Turskoj.