20150130 091823

Podrška organizaciji Svetskog školskog prvenstva u odbojci

Srbija će 2016. godine biti domaćin Svetskog školskog prvenstva u odbojci, najveće globalne manifestacije u školskom sportu.
Tim povodom, delegacija Medjunarodne federacije za školski sport (ISF) ovih dana boravi u Beogradu da bi se uverila u dobar tok priprema za takmičenje.
-Veoma smo srećni što je Srbija domaćin ovog takmičenja, jer ste sportska zemlja i zemlja odbojke. Ovo je ambiciozan projekat, odbojkaško takmičenje je naš najveći dogadjaj. Iz svega što smo videli, sigurni smo da će prvenstvo biti organizovano na najvišem nivou. Zahvalni smo Vladi Srbije i Ministarstvu omladine i sporta što su stali iza ovog projekta – poručio je generalni sekretar ISF-a Jan Kaplan na današnjem radnom sastanku sa predsednikom Saveza za školski sport Srbije Željkom Tanaskovićem i šefom kabineta ministra omladine i sporta Unom Pavlović.
Tanasković je istakao da je predstojeće takmičenje prilika da se Srbija još jednom dokaže kao dobar domaćin velikih medjunarodnih takmičenja.
-Tokom organizacije trudićemo se da obuhvate što više mladih, ne samo onih koji treniraju odbojku, već ćemo deci dati šansu da se i kao volonteri, vodiči i kroz druge funkcije u takmičenju upoznaju s prednostima koje nosi bavljenje sportom – rekao je Tanasković.
Pavlovićeva je podsetila da je razvoj školskog sporta jedan od prioriteta u radu Ministarstva omladine i sporta i istakla da će u okviru svojih mogućnosti pružizi svu podršku da Svetsko školsko prvenstvo u odbojci bude organizovano na najbolji način.
Na prvenstvu će se takmičiti 64 ekipe iz 32 zemlje, učeestvovaće 768 učenika srednjih škola rodjenih izme?u 1996. i 1998.godine i biće odigrano 448 utakmica u 12 beogradskih sportskih sala.

Povezana vest:  Grbić: Biće teško protiv Irana i potpuno drugačije nego u Beogradu