zvezda_fakrum_musina_devojke (2)

VINER LIGA, SENIORKE

NIS SPARTAK, Crvena zvezda i Vizura u polufinalu plej-ofa

Vizura u polufinalu plej-ofa

Kolubara – Vizura 0:3 (20:25, 24:26, 21:25)

Dvorana: SRC „Kolubara”. Gledalaca: 200. Sudije: Nenad Davidović i Dejan Jovanović (obojica iz Beograda). Trajanje meča: 84 minuta.

KOLUBARA: Mitrović 9, Gajić 7, Stojković 8, Stevanov 11, Grbić 2, Biševac 8, Vukomanović (libero), Zlatić, Atanasijević 1, Jakovljević (libero), Mijaljević, Anđelković. Trener: Milan Sikimić.

VIZURA: Lazarević 11, Savić 8, Mirković, Matić 15, Radojičić 9, Klisura 8, Lazić (libero), Buša 1, Čikiriz 5, Đurić, Bošković, Vukosavljević. Trener: Željko Šćepanović.

Vizura je u polufinalu plej-ofa. Novobeograđanke su i u drugom meču četvrtfinala nadigrale Kolubaru, ovoga puta u Lazarevcu, ponovo posle samo tri seta.

Sa druge strane, Lazarevčanke su se časno oprostile od ove sezone, pošto su protiv, objektivno kvalitetnijeg protivnika, pružile dostojan otpor u sva tri seta.

U prva dva perioda meča Kolubara je imala blagu prednost tokom većeg dela ali završnica je uvek pripala iskusnijim Beograđankama. U nastavku, gošće su zaigrale sjajno, povele sa 10:4.

Ipak, Lazarevčanke su stigle i samo kod 15:16 pripretile. Ipak, završnica je ovoga puta pripala kvalitetnijoj ekipi Ajkulica, koja sigurno žele da se nađe u finalu plej-ofa, kao i prošle sezone.

Povezana vest:  Seniorke Srbije u četvrtak putuju u Nemačku – Terzić odredio sastav za Gran Pri 2014.

Crvena zvezda izbacila Dinamo Azotaru

Dinamo Azotara – Crvena zvezda 1:3 (25:18, 16:25, 17:25, 18:25)

Dvorana: SCP „Strelište”. Gledalaca: 150. Sudije: Boris Kolarević i Robert Leko (obojica iz Novog Sada). Trajanje meča: 93 minuta.

DINAMO AZOTARA: Dabić 6, Stepanović 6, Bezarević 9, Kokanović 4, Sredić 15, Bošković 11, Možgon (libero), Cvijović 3, Sekulić, Božić, Vladisavljev, Marković. Trener: Aleksandar Vladisavljev.

CRVENA ZVEZDA: Rakić 10, Popović 6, Radulović 6, Bjelica 21, Kecman 9, Stevanović 14, Pušić (libero), Budrović 6, Valčić (libero), Lukić, Medarević, Kubura. Trener: Ratko Pavličević.

Crvena zvezda opravdala je ulogu favorita i plasirala se u polufinale plej-ofa, gde će za rivala imati novobeogradsku Vizuru. Šampionke su po drugi put savladale pančevačku Dinamo Azotaru.

Iznenadile su Pančevke aktuelne šampionke sa Marakane u uvodnom setu drugog meča četvrtfinalne serije. Domaće su odličnim servisom (na kraju 13 aseva), a uz dobar prijem, stigle do prednosti (25:18).

U drugoj deonici crveno-bele su popravile igru, čim su stabilizovale prijem sve je po njih krenulo na bolje. Uspeha su imale i u bloku (odnos blokova na kraju susreta 16:6), tako su i stigle do izjednačenja 1:1 – 16:25.

Povezana vest:  FIVB oduzeo Rusiji organizaciju SP za odbojkaše

U trećem i četvrtom setu do izražaja je došao kvalitet gošći, koje su u ovom susretu napravile samo šest grešaka iz napada. Iako su „dinamovke” bile solidan takmac, kada god je rezultat trebalo da se prelomi, nedostajalo je koncentracije.

I NIS Spartak u polufinalu plej-ofa

Jedinstvo – NIS Spartak 1:3 (27:25, 17:25, 23:25, 14:25)

Dvorana: „Veliki park“ u Užicu. Gledalaca: 150. Sudije: Ljubomir Kovačević (Kraljevo) i Anđelko Popović (Sremski karlovci). Trajanje meča: 102 minuta. Rezultat u seriji: 0:2.

JEDINSTVO: Dumanjić, Tripković 16, Trivunić 16, Sekulić, Jelisavčić 8, Spasenić (libero), Aleksić 6, Kutlešić 8, Marjanović (libero), Češljar 4, Avramović, Terzić. Trener: Saša Nedeljković.

NIS SPARTAK: Memišević (libero), Trnić 13, Cvetićanin 16, Helić 22, Vujčin, D. Radenković 6, K. Radenković, T. Matić 13, Oluić, Mrdak 8, D. Matić. Trener: Damir Petković.

NIS Spartak se pridružio Crvenoj zvezdi i Vizuri u polufinalu plej-ofa. Subotičanke su takođe posle samo dva meča obezbedile prolaza među četiri najbolja tima, bolja je ekipa trenera Damira Petkovića bila od Jedinstva.

Povezana vest:  EP AUSTRIJA, Kolaković: Bili smo istrajni i kad nije išlo

Doduše, domaće su u prvom setu nagovestile da mi meč mogao da bude prilično zanimljiv, stigle su veliku prednost rivala sa drugog tehničkog tajm-auta (16:11), pa i onu nešto manju u završnici seta (21:18). Do kraja Užičanke su načinile totalni preokret i dobile prvi deo igre – 27:25.

Ipak, u nastavku susreta viđena je drugačija slika na terenu. Spartak je bio bolji rival, a razliku je pravio najviše zahvaljujućim fantastičnom bloku. Lako su Subotičanke predvođene Adelom Helić došle do izjednačenja – 25:17, a potom je usledio ključni treći set.

Podsećao je na prvi, ponovo je gost imao ogromnu prednost (8:2, 16:9, 21:14), ali je Jedinstvo uspevalo da se vrati u igru. Ipak, jedina razlika je u tome što ovoga puta nisu preokrenule, pa je Spartak vodio – 25:23.

U poslednjem, četvrtom setu Subotičanke su rutinski privele posao kraju. Spartak sad čeka rivala u polufinalu, a to će biti bolji iz duela TENT – Varadin BMG. Ova dva tima će majstoricu četvrtfinala plej-ofa odigrati u sredu od 20,00 časova u Obrenovcu.